Wij Zijn de Stad

De kat is De Stad!

In de categorie ‘volkomen onbelangrijk maar o zo schattig’: De Kat is De Stad!

Gisteren kregen we de tip van Samantha Jobse dat er al langere tijd een kat in de Albert Heijn aan de Pottenbakkerssingel ‘woont’. We gingen vanochtend eens kijken en ja hoor, daar zat ‘ie. Wel net even buiten, want hij was nieuwsgierig naar de herinrichting van het fietspad daar.

Maar toen we vroegen of ‘ie even mee naar binnen wilde om te poseren volgde hij nog ook. Een superflexibel model. Iedereen kent ‘m ook echt. De meneer van de toiletten wist meteen over wie het ging, en de mensen van Lunchcafe Zinin legden uit dat hij er al maanden zit, dat hij Speedy heet, en dat zijn bazin aan de andere kant van de gracht woont. De ene keer hangt Speedy rond in de Action (een passant noemde hem dan ook de Actionkat), de andere op de mat van het lunchcaf√©. Een beetje mensen kijken.

Lief toch? Aaaaaah. #dekatisdestad

Meer stadspoezen bekijken? Check dan de Katten van Middelburg op Instagram.

08-02-2017