Wij Zijn de Stad

Maite is De Stad!

In de serie Stadsgezichten van Ton Stanowicki deze keer Maite van Veen, mede-eigenaar van De Herberg.

We maken er nooit een geheim van dat we fans zijn van deze dame. Dat zijn we omdat ze zo leuk is. Ze is altijd meegaand maar laat zich door niemand de kaas van het brood eten. Ze heeft humor. Ze werkt keihard maar ze is ook prima in staat om dat eens eventjes niet te doen. En als zij in de buurt is blijf je net een paar uurtjes langer hangen in de kroeg.

Maar misschien is het het mooiste nog wel dat ze de dingen die ze roept ook echt doet. Een voorbeeld? Neem nu die vraag van haar compagnon Bob Roosdorp, een paar jaar terug. Of ze zin had om een kilometertje of 1000 mee te gaan fietsen in Aziƫ? Geen probleem. Ze reed die rit zonder training uit. En zonder klagen, naar verluid.

Dat soort dingen dus. Maite is, zoals ze dat zelf zou zeggen, een van onze lievelings. Zij is De Stad!

Meer werk van Ton is te vinden op www.stanowicki.com

26-05-2017