Wij Zijn de Stad

Lunchcafé Zinin! in Middelburg stopt ermee

Ach, wat een triest nieuws. Vanochtend kregen we de vraag waarom Lunchcafé ZinIn (in de Albert Heijn aan de Pottenbakkerssingel) al een tijdje dicht was. Dat was ons ontgaan, maar we zagen dat de Facebookpagina ook uit de lucht was.

We hebben daarop contact gezocht met de eigenaars. Diana Loman Fonteine liet ons vervolgens telefonisch weten dat de zaak helaas ophoudt te bestaan. Het was echt niet zo dat de zaken niet goed gingen maar de huur was altijd al hoog, en zou nu, na vijf jaar, wéér worden verhoogd. Dat vonden Diana en haar man Kees niet langer verantwoord. Ze besloten te stoppen.

Ze vonden vervolgens een enthousiaste opvolger maar afgelopen maandag leerden ze dat die de zaak toch niet kan overnemen omdat Albert Heijn niet langer huurcontracten voor de langere termijn sluit, omdat het concern verbouwingsplannen heeft voor het pand. Dat verhaal hoorden we ook al eens toen de fietsenwinkel eerder dit jaar stopte, maar de woordvoerder van Albert Heijn kon of wilde dat toen niet bevestigen.

Diana was uiteraard niet blij maar ze vertelde ons nog wel dat ze inmiddels een nieuwe baan heeft gevonden en dat ze geen plannen meer heeft als zelfstandig onderneemster. Omdat het allemaal zo snel ging waren Kees en Diana niet meer in staat om afscheid te nemen van al hun vaste klanten. Langs deze weg alsnog een woord van dank. Ze bedanken iedereen voor het vertrouwen.

We wensen Diana en Kees succes voor de toekomst. Bedankt voor die vijf jaar in Middelburg mensen!

12-08-2017