Wij Zijn de Stad

Historie! Een beeld van de weekmarkt in Middelburg, in juli 1908. Dat zag er toch wel een beetje anders uit 🙂

Foto: Beeldbank Zeeuws Archief

02-11-2014

Wij kenden Kees Bubberman nog niet, maar iemand die plannen heeft om een brouwerij in Middelburg te beginnen verdient het toch zijn minst om gelezen te worden. Het is mooi om te zien dat Kees binnen een dag al 20% van zijn benodigde kapitaal heeft opgehaald met crowdfunding.

Lees er meer over op
www.crowdaboutnow.nl/BrouwerijKees
en op
www.facebook.com/pages…4359751452

Succes, Kees!

02-11-2014

Deze maand staat de Kunst en Cultuurroute Middelburg in het teken van poëzie. De stad vol gedichten.

Op twee verschillende locaties lezen een twaalftal dichters op zondag 2 november voor uit eigen werk. De optredens van de dichters worden afgewisseld met muziek. Het thema dit jaar is “Watermerk”, tevens de titel van de bundel. Het eerste exemplaar zal om 13.30 uur bij Jet Sondaar, Koepoortstraat 6, aangeboden worden aan de Wethouder van Cultuur Saskia Szarafinski.

De optredens op de twee locaties:

Koepoortstraat 6, huis Jet Sondaar van 13.30 – 15.00 uur: Dordtenaren : Marieke van Leeuwen, Josse Kok, Jacoline de Heer en stadsdichter van Middelburg Theo Raats’. Iedere dichter heeft 7 minuten.
Muziek: Aagje Feldbrugge en Aaike Jordans. Optreden twee maal 10 minuten.
Gastheer: Karel Leeftink

Café Hildernisse Plein 40 nr. 10 van 15.30-17.00 uur: Antwerpenaren: Frank de Vos, Richard Foqué, Bert Bevers en Middelburger Raymond van de Ven. Iedere dichter heeft 7 minuten. Ook de leden van de werkgroep poëzie, Jan Kuipers, Juul Kortekaas, Karel Leeftink,Theo Raats, Anneke Schenk en Jacoline Vlaander, laten zich horen. Muziek: “De Boswachters”. Optreden twee maal 10 minuten.
Gastvrouw: Jacoline Vlaander
Vanaf 17.00 uur is de nazit in Café Hildernisse.

En vanochtend om 11.00 uur: de presentatie van twee nieuwe gevelgedichten in Middelburg: Als ik van glas was van Pieter Rose en Eiland van Thijs van Bragt. De presentatie start op de hoek Spanjaardstraat/Koepoortstraat en vervolgens wordt het tweede gedicht gepresenteerd op de gevel van café-restaurant Brooklyn (Markt). Daar vindt ook de feestelijke afsluiting plaats.

Foto: Zeeuws Knoopje

02-11-2014