Wij Zijn de Stad

Op bezoek bij…Indistrieel

De opening liepen we mis, een paar weken geleden, maar vorige week zijn we dan alsnog een kijkje gaan nemen bij de nieuwe winkel Indistrieel, en maakten we kennis met eigenaresse Nans.

De mensen die Dam 61 nog kennen van Willem’s Winkel weten het: dit pand is even fraai als indrukwekkend.Het wordt niet voor niets het Paleis op de Dam genoemd (zie paleisopdedam.nl/tehuur). Indistrieel maakt gebruik van de benedenverdieping en de kelder en is er wat ons betreft in geslaagd om de grote ruimtes toch iets warms en huiselijks te geven. Je zou er zo een boekje gaan zitten lezen in een hoekje.

Nans nam alle tijd om ons te vertellen over het ontstaan van de zaak en over de bedrijfsfilosofie. Veel meubels en attributen zijn afkomstig uit India en door Nans en haar man zelf uitgezocht. Die Indiaase stijl wordt gemengd met de industriële. Vandaar ook de naam en -als je goed kijkt- dat logo. Een half jaar geleden hadden de eigenaars nog helemaal geen plannen om een winkel te beginnen, maar toen ze de ruimtes zagen die te huur stonden waren ze meteen verliefd en ging alles razendsnel. Indistrieel had een korte aanloop, zullen we maar zeggen.

De zaak is hoe dan ook een aanwinst. Je kunt er gerust een keertje voor omlopen of -fietsen. Dat vinden ook Paskal en Doortje, die we er ook tegen het lijf liepen. Paskal stak niet onder stoelen of banken dat hij de kelder extra interessant vindt. Een vriend van hem zoekt nog een mooie horecalocatie. Dat zou daar nog helemaal niet zo verkeerd zijn inderdaad 🙂

indistrieel.com

10-11-2014