Wij Zijn de Stad

Zin in romantiek dit weekend? Dat kan natuurlijk ook in De Stad! Neem je geliefde mee en besef dat:

er in het Spiegeltheater om 20.00 uur een Filmconcert is, van Brassband Middelburg, dat je in de Schouwburg naar een avondje met Dorus kunt en dat Cinema Middelburg de films Samba en Still Life vertoont.

Cafe die lange op de Pottenmarkt bestaat 1 jaar en is geopend tot 04.00 uur vannacht! In Kaffee ’t Hof draaien de Mechanical Music Marvels en in De Spot is een optreden van El Combo. In Cafe ut babbelaertje staat Fool Moon. Vanaf 21.30 kun je terecht in Café De Zaak, voor een optreden van Marisela met Angels & Friends. De Mug heeft Soul Funky Masters. En diverse restaurants, van Cityclub ZanziBar tot het nieuwe Brasserie1600 staan in het teken van Valentijnsdag.

En morgen? In de Concertzaal speelt morgenmiddag het Nederlands Studentenorkest. In Kloveniersdoelen is de tweede concertlezing Marcel Worms & A.L. Snijders. In ZENC Zeeuws en Culinair café restaurant een optreden van Perspicacity.

Cafe Schuttershof heeft morgen vanaf 16.30 uur een dubbelconcert van Mamilla en Nervana, voor Survivorsland. In het clubhuis van Jong Ambon staan om 16.00 uur Kaz Lux en Rudy de Queljoe. Daarna kun je meteen door naar de jamsessie in Bar American.

Zie ook www.uitinmiddelburg.nl. Met een kusje van Wij zijn De Stad!

14-02-2015

Gisteren, aan het begin van de middag, liep Wij zijn De Stad ook even binnen bij de Zeeuwse Bibliotheek. Daar werd in de foyer een zogenoemd FabLab geopend. Dat is ook een mooie aanwinst mensen! Een plek waar je zelf aan de slag kunt met 3D-printers, lasersnijders en nog meer van dat moois. Je moet er binnenkort beslist even gaan kijken (en je misschien zelfs inschrijven voor de gratis introductiecursussen).

We bleven overigens niet al te lang bij de openingsceremonie, want daar zijn we niet zo dol op. Dat is meer luisteren naar sprekers en kijken dan daadwerkelijk aan de slag gaan. Maar dat komt nog wel. We zijn in ieder geval wél razend enthousiast. Zeker als we nadenken over de mogelijkheden. Een voorbeeld diende zich meteen aan. Terwijl de opening nog in volle gang was gingen wij tegenover de bieb op bezoek bij Lia, van Middelburg Rozenstad. Rozenstad heeft nog allerlei plannen, onder meer met 3D-modellen van de mascotte Rozenbottel. Lia liet ter plekke twee prototypes zien. Wat zou het dan toch leuk zijn als dat verder kan worden uitgewerkt in het FabLab van de ZB, zo dicht bij huis! Daar gaan we gauw eens over praten, met Alinda Mastenbroek en haar collega’s!

Meer foto’s van de opening in het album van de Zeeuwse Bibliotheek op goo.gl/LGd1wB.
Meer over FabLabs en bibliotheken onder meer op goo.gl/gZbj2W

14-02-2015

En ook naast Brasserie1600, op Korte Delft 1B, opende vandaag een nieuwe winkel: GSM Reparatie Middelburg. Daar zijn we nog niet geweest, maar het is top dat ook dat pand weer een invulling heeft gekregen. Ook deze ondernemer wensen wij veel succes! #wijzijndestad

www.facebook.com/pages…92?fref=ts

14-02-2015