Wij Zijn de Stad

Op bezoek bij…Kringloopwinkel Traas

Over ’t Jantje van Alles dat vroeger in de Korte Noordstraat was gevestigd (zie ook de website Middelburg Dronk) schreven we hier vorig jaar eens. Kringloopwinkel Traas is daar weliswaar niet in alle opzichten mee te vergelijken, maar toch moesten wij denken aan Jantje, toen we vorige week de winkel bezochten. Bij Traas kom je namelijk ook van alles en nog wat tegen: van Zeeuwse poppen groot en klein, tot lampen, spaarvarkens en videogames. Of servies, dvd’s en (strip-) boeken. En iedere week wisselt het aanbod. Wat er vandaag niet ligt, ligt er morgen misschien wel.

Wij wonen al een jaartje of zeven in de buurt van mevrouw Traas, maar hadden haar nog nooit gesproken. We leerden dus nu pas dat zij van oorsprong uit Arnemuiden komt, en dat ze de winkel pas een jaar of zes geleden begon. Daarvoor was het altijd een dierenwinkel. In de zaak komen ook veel vaste klanten, die volgens ons lang niet allemaal komen om te snuffelen in het aanbod. We zien in ieder geval regelmatig mensen bij de toonbank staan, die er, als we dan een uurtje later weer voorbij fietsen, dan nog steeds staan. Lekker even bijkletsen: ook dat kan bij Traas.

Gevraagd naar haar favoriete handelswaar kwam mevrouw Traas toch uit bij die poppen. Van de soort die vroeger ook op de kast bij onze eigen oma’s sturen. Ze kosten gek genoeg meestal minder dan vroeger, terwijl er toch nog veel vraag naar is. Wij dachten bepaalde klederdracht te herkennen van een dorp en zeiden dat ook hardop. Mis. “Dat heet Walcherse dracht, jongens”. Dat hadden we eigenlijk wel moeten weten natuurlijk 🙂

31-03-2015