Wij Zijn de Stad

Historie! Impressies van de Sint Janstraat, Herenstraat, Segeersstraat en Nieuwstraat, in 1962.

Foto’s: Beeldbank Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

12-04-2015

Het mag dan al 12 april zijn: het is vandaag toch koopzondag bij een aantal winkels in Middelburg; het was vorige week immers Pasen. Er is geen kunst- en cultuurroute vandaag, maar dat betekent natuurlijk niet er geen kunst en cultuur is! Een kleine greep:

“Boezem & Co. De stad als podium” moet je gewoon even checken via de links op www.boezem-en-co.nl. Je kunt naar De Vleeshal en De Kabinetten van De Vleeshal, maar ook een rondleiding volgen in de stad. Vriendschap Cafe Restaurant heeft zelfs een speciaal menu, ter ere van de manifestatie. Het evenement werd gisteren geopend door een groep Middelburgse moeders: www.omroepzeeland.nl/nieuw…n-vleeshal.

Maar er is natuurlijk ook weer muziek. Je kunt naar Smutfish in Kloveniersdoelen. Zie www.uitinmiddelburg.nl/nl/ag…utfish.htm. Tegelijkertijd is in de Concertzaal een uitvoering van de Colin Currie Group (UK). Er wordt ook weer gejammed in Braai-Tapperij “De Mug” en in Café Schuttershof is een Rocksessie met Hot Fuzz.

Maar je kunt natuurlijk ook naar de bierproeverij in Biercafe De Vliegende Hollander, of de film Theory of Everything meepikken in Cinema Middelburg. Maar we zeggen maar wat he? Er zijn ongetwijfeld nog veel meer dingen die je zou kunnen doen. Roept u maar!

Foto: kabinetten zaterdag 11 april: Ricardo Kievit

12-04-2015