Wij Zijn de Stad

Op bezoek bij…De Heerenkamer

Van de tip van Hermen Mulder werden we gisteren heel nieuwsgierig. We lazen weliswaar dat ‘De Heerenkamer’ op Dam 25 vandaag pas om 14.00 uur zou worden geopend, maar wij besloten het een uurtje eerder al te proberen. Toen we aanbelden deed een van de initiatiefneemsters, Elisabeth Koetsier, inderdaad open en nam even de tijd voor ons, ondanks het feit dat ze net zat te eten. Dat vonden we sympathiek!

Nu zouden we kunnen vertellen wat we zagen en hoorden, maar we laten de beelden maar gewoon voor zich spreken. Het is wel goed om te weten dat alles in de gallery ook te koop is. De Heerenkamer is open op vrijdagen en zaterdagen van 14.00 tot 19.00 uur, en op zondagen op afspraak.

Voor de liefhebbers twee citaten uit de uitnodiging:

“Met De Heerenkamer presenteren Elisabeth Koetsier en Ingeborg Horst hun werk in de vorm van een pop-up store/gallery in de historische binnenstad van Middelburg. Elisabeth en Ingeborg hebben jarenlange ervaring op het gebied van beeldende kunst, design en architectuur.

Het doel van De Heerenkamer is inspireren, een blik op een levensecht en persoonlijk interieur, een onverwachte ontmoeting, een vrolijk gesprek. Verder het eigen werk en dat van anderen -waar ze feeling mee hebben- onder de aandacht brengen; daarbij verkoop van kunst, design en meubelen. Over de inrichting willen Elisabeth en Ingeborg alleen verklappen dat het is alsof de betreffende heer zijn eigen kamer toont. De kamer toont humor, plezier, schroom, expressie… alles zit er in. Een combi van hedendaags, vintage en antiek. Oud en nieuw samen, alles waar het imaginaire heerschap van houdt.”

Meer informatie over het werk van Elisabeth en Ingeborg is te vinden op:

www.elisabethkoetsier.com
en
www.ingeborghorst.nl

10-10-2015