Wij Zijn de Stad

Enquête voor ondernemers: extra koopzondagen in de zomer?

Een groep Middelburgse ondernemers gaat onderzoeken of er onder de Middelburgse winkeliers draagvlak is om aankomende zomervakantie op enkele zondagen extra open te gaan. Aan de hand van de voorkeuren van de winkeliers brengen wij op Wij zijn de Stad hier rond 10 mei een advies over uit. Per dag kan dit een positief of negatief advies zijn.

Op welke zondag(en) zou u open willen gaan?

  • Zondag 10 juli
  • Zondag 17 juli 
  • Zondag 24 juli 
  • Zondag 31 juli  
  • Zondag 7 augustus (regulier)
  • Zondag 14 augustus
  • Zondag 21 augustus
  • Geen van allen

Mail uw voorkeur(en) naar wijzijndestad@gmail.com. Of vul een uitgeprint formulier in (met naam en e-mailadres) en lever dit in bij de Tourist Shop, Markt 51.

Activiteiten bij voldoende animo

Is er voldoende animo voor een bepaalde extra zondag (of zondagen), dan wordt deze ingevuld met speciale activiteiten, zoals een antiekmarkt en/of muziekoptredens. Ook zal in dat geval een campagne gestart worden om de koopzondag(en) onder de aandacht te brengen van inwoners en toeristen. Bij weinig animo wordt het traject voor die dag(en) niet voortgezet.

De uitslag volgt rond 10 mei

Rond 10 mei verspreiden wij de uitslagen via onze website en via mail.

Waarom een werkgroep?

Winkeliers vragen ons vaak om advies over de openingstijden. Bijvoorbeeld over feestdagen, koopavond en (extra) zondagen. Vaak kunnen we hier geen eenduidig antwoord over geven.

Om dit soort zaken beter te kunnen voorspellen (en te kunnen adviseren) gaat een groep ondernemers zich buigen over deze thema’s. De werkgroep gaat uitsluitend te werk op basis van enquêtes en peilingen onder u en uw collega’s. Via onze website en de nieuwsbrief willen we de uitkomsten voor u inzichtelijk maken.

04-05-2016