1000 Dichters Middelburg: de Nacht van de Poëzie on tour

De Nacht van de Poëzie on tour! De organisatie zoekt duizend dichters en poëzievoorlezers die tussen 24 september en 7 oktober komen voordragen op de 1000 Dichters Marathon. Dagelijks trekt de 1000-Dichterskaravaan naar een andere plek in Nederland en Vlaanderen. Op 4 oktober staat 1000 Dichters in boekhandel De Drvkkery in Middelburg.

Dit jaar vindt de 40e editie van het mooiste poëziefeest van Nederland, De Nacht van de Poëzie, plaats. Om dat te vieren pakt ILFU groots uit met de twee weken durende manifestatie 1000 Dichters.

Op 4 oktober 2023 strijkt de 1000-Dichterskaravaan neer in boekhandel De Drvkkery te Middelburg. Verwacht een feestelijke poëziemarathon met gedichten voorgedragen door een bonte mix van bekende en onbekende dichters, bekroonde dichters en huisdichters, hele bekende Nederlanders en hele onbekende Nederlanders; in het Nederlands of niet in het Nederlands; dit alles aangevuld door muzikanten of andere entr’actes, zoals we die kennen van onze goede oude Nacht. Na het startsein, is er plek voor tientallen dichters om hun gedicht voor te lezen.

Er is nog plek om op te treden op 1000 Dichters Middelburg!

Schrijf je in als dichter/voorlezer of kom als bezoeker voor een feestelijke middag vol poëzie. De aanwezige dichters zullen natuurlijk ook signeren.

Medio september wordt bekendgemaakt welke dichters en andere gasten er die middag zullen optreden.