Abdijrondleiding Herfstvakantie 2022

Duik in bijna 1000 jaar geschiedenis

In de herfstvakantie organiseert het Zeeuws Museum weer rondleidingen door de Abdij van Middelburg. Doe je ook mee?

ABDIJ VAN MIDDELBURG

De Abdij herbergt meer dan duizend jaar geschiedenis. Hier zijn verhalen te vertellen over de Middeleeuwse stad met de oude balans, over slavernij, over de Tweede Wereldoorlog, Four Freedoms Award, over orgels, oude graven, over kruiden en platanen en over monniken, kanunniken, lekenbroeders en Maneblussers! Kortom; geschiedenis, spanning én informatie voor iedereen.

ABDIJRONDLEIDING

De rondleiding is Nederlandstalig en geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. We vinden het leuk als je foto’s van de rondleiding met ons wilt delen. Dat kan door het @zeeuwsmuseum te taggen op Instagram, Facebook en Twitter en via #abdij en #zeeuwsmuseum.

AANMELDEN

Je kunt jouw verzoek voor reservering, uiterlijk één werkdag van tevoren, doorgeven via rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl met de namen van de deelnemers en je telefoonnummer. Op basis van beschikbaarheid is reserveren op de dag zelf tot 11.00 uur ook mogelijk m.u.v. weekenddagen. Neem dan telefonisch contact op met ons secretariaat via 0118-653000.

Je bewijs voor deelname is een bevestiging per e-mail van het Zeeuws Museum.

DATA EN TIJDEN

De Abdijrondleiding wordt georganiseerd van 11.30 tot 13.00 uur op de volgende dagen:

  • Dinsdag 18 oktober
  • Donderdag 20 oktober
  • Dinsdag 25 oktober
  • Donderdag 27 oktober

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Maximaal 15 personen per rondleiding.
  • Kosten volwassenen €12,50 en kinderen t/m 18 jaar €5,- per persoon.
  • Deelnemers van de Abdijrondleiding krijgen 50% korting op een museumbezoek. Kinderen t/m 18 jaar krijgen gratis toegang.
  • Verzamel- en vertrekpunt is bij de balie van het Zeeuws Museum op het Abdijplein. Toon je reserveringsbevestiging aan onze medewerker. Je kunt jouw deelname aan de balie betalen.
  • Afhankelijk van de toegankelijkheid van de Abdij kan de route van de rondleiding variëren.

Meer weten over de Abdij? Klik hier voor meer informatie en hier voor de Abdijfolder van het Zeeuws Museum.

Volgende evenementen

StoryTrail Theaterwandeling door Middelburg vol historische verhalen

Uitvinders, ontdekkingsreizigers, wijze geleerden en woeste soldaten: je kunt ze allemaal tegenkomen tijdens de StoryTrail Theaterwandeling door Middelburg. Op maandag 1 april (Tweede Paasdag) gidst verhalenverteller Johannes je door de […]

1 apr 2024
11:00 - 12:30
Hazes is de basis in Pand 39

Hazes is de basis: een muziekavond in Café Pand 39, rondom André Hazes sr. Dat wordt meezingen!   Foto: Wikimedia Commons

26 jan 2024
21:00
Vinyl Friday met Walter & Tom

De laatste Vinyl Friday in de Wintertent van Seventy-Seven, van Middelburg Winterstad 2023-2024. Deze keer met Walter & Tom. Nagenieten van al dat moois. Nog één keer. Gewoon, omdat het […]

26 jan 2024
17:00 - 20:00