Actiedag Stichting De Lotgenoten- Mont Ventoux 2022- in TREF

Drie jaar geleden schreven we over de inzamelactie van Middelburgers voor Stichting de Lotgenoten. Die stichting zet zich in voor verwendagen voor mensen die kregen te maken met kanker. Ook dit jaar is er weer zo’n actie. Op vrijdag 28 oktober 2022 willen fanatieke hardlopers, fietsers en wandelaars een halve marathon op de Mont Ventoux in Frankrijk gaan lopen/fietsen. Met deze loodzware halve marathon willen zij geld bijeen brengen voor de ondersteuning van kankerpatiënten.

Celine Christiaanse schrijft: “Twee jaar geleden wilden we graag wat extra’s doen en zijn op zoek gegaan naar shirt sponsoren en hebben wij in de vrije collecteweek ook zo’n €1500 opgehaald. Het succes was overweldigend en we haalden €7.000 op. Dat is een hele hoop als je bedenkt dat zo’n verwendag ongeveer €15.000 kost. Zo is ook de naam Walcheren voor Lotgenoten ontstaan. 

Door corona is de verwendag wat uitgesteld, maar afgelopen mei was het zover en hebben zo’n 250 mensen genoten. Ook dit keer zijn we mee geweest als vrijwilliger. Wat was het weer mooi en bijzonder. De mensen, verhalen, ervaringen en de herkenning bij elkaar, maar vooral het vele genieten. Blije gezichten en vrolijke stralende kinderen doen de papa’s en de mama’s goed. Alle nare dingen die zijn geweest of waar ze midden in zitten, even vergeten. Tijdens deze dag waren er frietjes en ijsjes, stoeiende olifanten, een mooie roofvogelshow, een bootsafari, giraffen die je bijna kan aanraken en een grote knuffel na afloop.

In de herfstvakantie van 2022 gaan we voor de 4e keer de Mont Ventoux op voor de verwendag van 2023. Mijn vader wilde graag nog een keer met alle 3 zijn dochters en dat gaat nu lukken. Naast mijn zussen Monica en Leanne, gaat ook Kees mee, hij is een vriend van mijn vader. Mijn zwager Remco past op mijn neefjes en kan helaas niet mee. Met z’n zessen zijn we weer druk bezig met het ophalen van geld. Het succes van de shirt sponsoren en de collecte is weer ongekend, we hebben zelfs een online doneeractie. We krijgen veel mooie gesprekken en gulle giften. 

Bij onze zoektocht kregen we ook het aanbod om 200 bakjes nootjes te verkopen. Inmiddels hebben we een vergunning van de gemeente en staan we op zaterdag 17 september met een marktkraam in TREF in Middelburg. Toen dit bekend werd, kwamen er meer lokale sponsoren en zullen we ook fruitsappen, kaas en kalebassen verkopen. Wilt u meer informatie over de stichting? Kom gerust langs of doneer in onze collectebus tussen 10:00 en 16:00uur.