Basiscursus (Natuur)fotografie FatCat Photography in Middelburg

Kevin en Mandy Bezemer-van Sighem zijn samen de fotografen achter FatCat Photography. Hun passie is natuurfotografie en deze passie delen ze graag met anderen. Het is hun missie om mensen enthousiast te maken voor de levende wereld om ons heen. Zie ook: https://wijzijndestad.com/verhalen/een-middelburgse-superzondag/

Hun driedaagse cursus start in oktober 2023 in de Lange Noordstraat in Middelburg. We citeren:

‘We verzorgen twee cursusavonden in Middelburg. We zullen ons richten op de theoretische kant van fotograferen. Denk hierbij vooral aan NIET meer op de automatische stand fotograferen. Je leert tijdens deze cursus namelijk hoe je jouw camera instelt, zodat je niet meer met de voorgeprogrammeerde standen fotografeert. Op deze manier kun je mooiere foto’s maken en creatiever werken.

Natuurlijk zullen de onderwerpen diafragma, sluitertijd en ISO aan bod komen, maar ook gaan we het hebben over verschillende manieren om scherp te stellen, over compositie en natuurlijk over fotograferen in de natuur, want dat is waar onze cursus ook om draait!
Daarom gaan we als afsluiting samen een dagdeel op pad in onze mooie Zeeuwse natuur om het geleerde in de praktijk te brengen. Wij zullen helpen en ondersteunen waar nodig.

Natuurfotografie is natuurlijk een breed begrip, focus je jezelf liever op de ‘allerkleinsten’? Dan is het handig om een macrolens of macroringen (of waar je graag mee werkt) mee te nemen. Vind je het tof om vogels of zoogdieren te fotograferen? Dan is een telelens handig. Een andere tak van natuurfotografie is landschapsfotografie, misschien ligt jouw interesse daar wel?

In oktober kunnen we van alles verwachten; vogels, zoogdieren, paddenstoelen, mooie vergezichten, prachtige herfstkleuren, insecten.. Dus eigenlijk is er voor ieder wat wils!’

Meer info op https://fatcatphotography.nl/cursus-overzicht/