Benefietconcert op klavechord in Stadsklooster Middelburg

Zaterdagavond 14 mei 2022 is er weer een benefietconcert ten bate van de Middelburgse Stichting De Rijckere-orgel 1776. Deze stichting heeft afgelopen februari een historisch orgel van gebroeders De Rijckere uit 1776 aangekocht en zoekt nog financiële middelen om dit in instrument te restaureren en over te plaatsen naar de St. Augustinuskerk in Middelburg. Daarom zijn er ook dit jaar verschillende benefietconcerten.

Op 14 mei staat niet het orgel, maar het klavechord centraal tijdens het benefietconcert. Vandaag een wat vergeten klavierinstrument, maar in de 17e en 18e eeuw zonder twijfel het bekendste klavierinstrument. André Poortvliet heeft een programma samengesteld met muziek van Matthias Weckmann, Johann Jakob Froberger, Dietrich Buxtehude, Johann Sebastian Bach, Johann Ernst Bach en Carl Philipp Emanuel Bach. Hij bespeelt twee verschillende klavechorden: een 17e eeuws type naar Johann Jakob Donat (1700) en een 18e eeuws type naar Christian Gottlob Hubert (1785).

De bijzondere locatie, de ‘huiskamer’ van Stadsklooster Simpelhuys te Middelburg, en de intieme klanken van het klavechord maken dit tot een unieke belevenis. Het aantal stoelen is beperkt, daarom is het verstandig om te reserveren via onze website. 

Het concert begint om 20.00 uur, het stadsklooster is vanaf 19.30 uur geopend (ingang via de kloostertuin aan de Bodenplaats). Na afloop wordt u een glas wijn aangeboden.
Toegangsprijzen € 15 en onder de 18 jaar € 10. Kaarten zijn te reserveren via www.derijckereorgel.nl