Bloemen tegen kindermishandeling op de Vismarkt

‘Dichterbij dan je denkt’ is het thema van de week tegen kindermishandeling van 15 tot 21 november 2021. De medewerkers van “Vrije vlinder”, stichting Petra en een gezinshuis in Noordgouwe zullen bloemen neerleggen bij het meisjesbeeld op de Vismarkt in Middelburg op donderdag 18 november om 12.45 uur.

Mieke Beiler van Vrije vlinder, psychologe Marrie van der Feen van stichting Petra en gezinsmoeder Cora Hout geven voorlichting over het onderwerp vanuit hun ervaring met de gevolgen van kindermishandeling, zoals pesten, seksuele, psychische en fysieke kindermishandeling. Kortgeleden publiceerde Cora Hout (Flore) het lees- en leerboekje LISE over seksuele kindermishandeling, geschreven voor kinderen. Marrie van der Feen publiceerde in de loop der jaren diverse boeken over vroegkinderlijke traumatisering en Mieke Beiler ontwikkelde boekjes en een coachingstraject voor verwerking van trauma’s.

Op zaterdagmiddag 27 september is er voorlichting in de hoeksteen van Middelburg, met leuke workshops voor kinderen. Meer informatie: info@floreschrijft.nl.