Bluesfestival The Lane Middelburg

Feest, voor alle liefhebbers van bluesmuziek, op zaterdag 10 september in Middelburg!

Op die dag organiseert Bluesclub The Lane een bluesfestival op twee locaties in Middelburg: in de middag op Plein 1940, in de avond in de zaal van Poppodium De Spot in de Beddewijkstraat.

Het programma start om 14.00 uur, met een optreden van het Rob Hendrikse Duo, om 16.30 uur gevolgd door Kees Schipper & Bemanning.

Om 19.30 gaat het festival verder in De Spot, met Bullfrog Taste Express, waarna het bluesfeest vanaf 22.00 uur wordt afgesloten door Rob Tognoni.

Over de headliner Tognoni:

Bluesfestival Middelburg presenteert in De Spot Rob Tognoni! Deze internationaal vermaarde bluesgitarist wordt ook wel “The Tasmanian Devil” genoemd, verwijzend naar zijn geboortegrond in Australië.

Met zijn swingende bluesrock speelde Rob Tognoni in de afgelopen 35 jaar zowat alle grote bluesfestivals ter wereld plat. Daarnaast leverde hij in het voorjaar van 2020 zijn twintigste (!) album, genaamd “Catfish Cake”, af.

Zijn gevoel voor de bluesrock is vooral duidelijk door zijn geavanceerde speeltechniek. In zijn spel combineert hij klassieke rockelementen zoals power chords en riffs in de stijl van de rockgroep AC / DC met de blues . Zijn muziek is vooral beïnvloed door muzikanten als BB King en Jimi Hendrix, evenals de reeds genoemde band AC/DC. Bluesrock met ballen dus!