CD-presentatieconcert ‘Fugue & Caprice’

CD-presentatieconcert

13 juli 2022, 20.00 uur

Oostkerk, Middelburg
orgelconcert

LÉON BERBEN

L. Couperin, Froberger, Dumont, Roberday, Van den Kerckhoven
Kaarten: EUR. 10,-

Kaarten zijn vanaf 19.30 uur verkrijgbaar aan de kassa bij De Oostkerk.

Stichting De Rijckere-orgel 1776 nodigt iedereen uit voor de reeds eerder aangekondigde presentatie van onze CD-productie “Fugue et Caprice”. Léon Berben bespeelt het de Rijckere-orgel uit 1776 dat zich nu nog in Beek bevindt maar hopelijk in de nabije toekomst in de Sint-Augustinuskerk te Middelburg te bewonderen zal zijn. Met deze opname hebben we de klank van het orgel in zijn huidige staat en ruimtelijke omgeving willen vastleggen. Dit unieke klankdocument, waarop alle klankschakeringen van het orgel in een aantrekkelijk en afwisselend programma gepresenteerd worden, vormt tevens een zeer belangrijke pijler van onze fondsenwerving.

De feestelijke presentatie van de CD en de overhandiging van het eerste exemplaar aan dhr. Johan Zoutendijk, directeur van Verschueren Orgelbouw bv, vindt plaats na afloop van het orgelconcert dat Léon zal geven op het De Rijckere-orgel (1779/1783) van de Oostkerk. Dit concert dat deel uit maakt van de internationale zomerserie van de Oostkerk vindt plaats op woensdag 13 juli, aanvang 20.00 uur, toegang € 10,00 (onder de 18 jaar: € 5,00)

Na afloop van de CD-presentatie wordt u een drankje aangeboden en is er uiteraard gelegenheid een exemplaar van de CD aan te schaffen. Er is nog een beperkt aantal gesigneerde exemplaren beschikbaar, intekenen kan via onze website: https://www.derijckereorgel.nl/cd