Charlie & the Lesbians

Ooit stonden ze in Kaffee ’t Hof in Middelburg met de Popronde…nu zijn ze terug met een volwaardige LP!

‘Lekker bonkige, om niet te zeggen lompe noisepunk van het aanstekelijke soort’, aldus OOR. Het album kwam vrijdag 15 oktober 2021 uit op Bottom Shelf Records album…kom mee bonken! Binnen elke ruimte waarin je Charlie & The Lesbians neerzet laten ze een blijvende indruk achter –of het nu uw plaatselijke punkrockhol is of het Britse The Great Escape-festival. De band zou omschreven kunnen worden als een laaiend ongeregeld projectiel dat de beste elementen van Pixies, Black Flag, Butthole Surfers, Daniel Johnston en Jay Reatard samenperst. Een Charlie & the lesbians-show ontvouwt onvermijdelijk in volledige wanorde, waarbij zanger Charlie vaak in een hoop van mensenvlees wordt opgeslokt.

De shows waren legendarische, soms misselijkmakende taferelen. “Toen we met de band begonnen, ging het eigenlijk om gratis bier”, grapt Soesja. Maar na elke glorieuze buiging is er de bevlekte nasleep, die grote etterende kater. Veel bands in het huidige stadium van Charlie & the lesbians – halverwege de twintig tot begin dertig – hebben de neiging om hun act op te ruimen en hun dagen van moedwillige vernietiging aan wilgen te hangen.
Op hun komende eerste full-length Fade bewijst Charlie & the lesbians echter het tegendeel.

De band klinkt nog bruter, hondsdoller en meer ongeketend dan voorheen. Als de dubbele EP Paper Trail Of Happiness een loslopend monster was, is Fade datzelfde monster gemuilkorfd in gevangenschap, klauwend tegen de muren en het plafond. Opening Single ‘Fade Away’ onthult onmiddellijk een wat strakkere aanpak, een die de wilde energie niet zozeer temt, maar doeltreffender doorsluist. “Deze plaat gaat heel erg over volwassen worden”, aldus Charlie. “En over de verschillende transities die je maakt in het leven en hoe die in elkaar overlopen.”

Charlie & the lesbians speelden op festivals zoals The Great Escape, Noorderslag, MENT, Paaspop, Left Of The Dial, Motel Mozaique, Le Mini Who en Loose Ends. In 2017 werden ze geselecteerd voor rondreizend festival ‘De Popronde’. Daarnaast hebben ze voorprogramma’s verzorgt voor bands zoals Ty Segall, Sheer Mag, Together Pangea en Oh Sees.