City of Dance Festival 2022: Free Friday

City of Dance (CoD) is een creatief crossoverzomerfestival dat met een hoofdprogramma van muziek jaarlijks duizenden bezoekers naar Middelburg trekt. Het festival bestaat sinds 2001 en is uitgegroeid tot een begrip in de regio, maar zeker ook in heel Nederland en daarbuiten.

De editie van 2022 is op de zaterdag al uitverkocht. Voor de zondag zijn er nog enkele kaarten beschikbaar Maar er is ook nog de vrijdag, gratis toegankelijk voor iedereen!

Free Friday

Tijdens Free Friday programmeert CoD een uitbreiding en verrijking van het festival. Free Friday is gratis toegankelijk voor iedereen (jongeren onder zestien jaar alleen onder begeleiding van volwassenen) en is vooral gericht op jong publiek om hen te bereiken en uit te dagen om, in de festival-ambiance, actief zelf aan de slag te gaan met het beleven en creëren van kunst en cultuur.

Free Friday vindt plaats op vrijdag 15 juli 2022 op het festivalterrein Oude Veerseweg. Deze locatie wordt, met zeven podia voor dance en jongerencultuur, omgetoverd tot een multidisciplinair festijn waarbij de organisatie in 2022 rekent op 7500 jonge bezoekers. Genres als EDM, Eclectic, R&B, Hiphop en live-muziek zullen gratis te horen zijn tussen 16.00 en 23.00 uur. Zowel toegang als deelname is gratis.

Programma

Free Friday Stage

DJ Biggi
Biggi’s trademark is een mix van house, R&B, urban, big room, latin en EDM. En dat maakt BIGGI tot een van de grootste dance artiesten van Nederland, samen met MC Elton Jonathan. Hij is niet voor niets ‘The Uncrowned King of Eclectic’.

BAS DE MEIJER
Bas de Meijer golft over heerlijke beats met zijn scherpe teksten. Een muzikale beleving die ook live geweldig tot zijn recht komt.

PARTY DJ W
Met meer dan een decennia aan ervaring in zowel binnen- als buitenland is hij de absolute gangmaker voor elk evenement, feest of festival!

Team Peach
Thomas & Thomas
Donson

Cross-over

In samenwerking met de Zeeuwse muziekschool en Stichting Streetparade Middelburg wordt in 2022 een muziekvoorstelling ontwikkeld onder de titel Cross-over. Hiervoor zal een nieuwe compositie worden gemaakt door een jonge DJ in samenwerking met talenten van de muziekschool. In de maanden voor het festival wordt dit optreden een aantal keer gerepeteerd met professionele leraren van de muziekschool. Een unieke samenwerking waar we hoge verwachtingen van hebben.

Theatro Talent Stage

Theatro Talent Stage biedt jonge, getalenteerde muzikanten een podium om op te treden voor enthousiast en jong publiek. Verschillende kinderen en jongeren uit Zeeland hebben zich aangemeld voor dit podium om ervaring op te doen en/of om hun carrière te boosten. Deelnemers krijgen vijftien minuten om een optreden te verzorgen. De line-up is zeer divers; van akoestisch en klassiek tot urban en rap en alle cross-overs ertussenin.
Samenwerkingspartners zijn: Zeeuwse Muziekschool, Provincie Zeeland, Kunstbende, Gemeente Middelburg (BOB / Indigo / KWF), Scouting Zeeland, Rabobank, HZ en Scalda.

MOVES!Area – City of Dance Battle

Jongeren vanaf 11 jaar die goed kunnen dansen kunnen tijdens de MOVES!Area hun talent laten zien. Een vakkundige jury uit de Nederlandse dansscene zal tijdens Free Friday acte de presence geven en de talenten beoordelen. De stijlen zijn hiphop, streetdance en breakdance en er kan worden opgetreden als duo, team of solo. De winnaar van de City of Dance Battle wint maar liefst €1000,00 aan prijzengeld. Dit wordt gesponsord door Zanzibar.

The silent disco talent stage

Tijdens Free Friday staat ook een DJ-wedstrijd op het programma. Dit concept, dat we samen organiseren met Team Peach en Kunstbende, geeft jonge getalenteerde DJ’s de mogelijkheid om op te treden voor publiek. Binnenkort starten de inschrijvingen. Deelnemers kunnen hun ingestuurde tapes laten beoordelen door een vakkundige jury. De winnaars geven tijdens de Free Friday acte de presence. Dit jaar is gekozen voor de silent disco. Het publiek krijgt koptelefoons op zodat iedereen de muziekkeuze zelf kan bepalen.

2.5 Workshops

Tijdens het Free Friday kunnen jonge bezoekers gratis deelnemen aan onderstaande workshops:
REMIX & MUZIEKWORKSHOP
Tijdens deze workshop leren deelnemers hoe je een eigen remix kunt maken. Of het nu rock, musical of house is.

RINGTONE WORKSHOP
Bij de ringtone workshop gaan de deelnemers een eigen unieke ringtone maken. De basis van de ringtone wordt gevormd door de stem. Deze kan worden bewerkt en eventueel worden aangevuld met samples uit een enorme geluiden bibliotheek.

Het mooie van deze workshop is dat er heel snel een leuk en uniek resultaat is. Een ringtone is maar een heel kort stukje geluid maar de deelnemers kunnen er wel al hun creativiteit en eigenheid in kwijt.

MAD SCIENCE
We toveren het festival om tot een laboratorium. Shows, workshops en activiteiten vinden overal plaats. Alles onder begeleiding van enthousiaste professoren.De combinatie van fun en onderwijs zorgt ervoor dat een techniek dag van Mad Science geschikt is voor ieder evenement .

GOOCHELEN
Hoe krijgt de goochelaar het voor elkaar? Bijna iedereen wil wel weten hoe de goochelaar zijn trucs doet zodat zij zelf ook mensen kunnen verbazen met een truc! Tijdens deze workshop leer je enkele basis trucs en principes van het goochelen waarmee je vele mensen zult verwonderen! Volgende keer als je bij een feestje bent zul jij de mensen kunnen verbazen en amuseren met jouw goocheltruc.

GRIME EN TATTOO WORKSHOP
Een professionele grimeur en visagist laten je zien hoe je een goede grime en/of tattoo kunt opzetten en maken de mooiste creaties.

WISHTREE
Onder leiding van professionele kunstenaars kunnen kinderen creatief aan de slag met het maken van een zelf ontworpen en bewerkt blad voor de wensboom. Doel is om kinderen mee te nemen in de denkwereld van kunstenaars en hen te laten ervaren. Deze bladeren worden aan de wensboom gehangen die er het hele festival blijft staan.

BLIJTANKEN
Het positieve tankstation.

Waarom is het gek om een vreemde te overladen met complimenten, gewoon op straat? Hoe zou de wereld eruitzien als het gebruikelijk was om elkaar wat vaker het beste te wensen? Misschien is daar nu nog een tankstation voor nodig om die drempels wegnemen. Daar kan ik voor zorgen met ondertussen de droom dat deze ooit zal vervallen omdat het simpelweg normaal is geworden een vreemde te complimenteren.

Bijtanken is een tankstation voor mensen. Door middel van koptelefoons vul jij jouw emotionele tank tot aan het randje met positieve, lieve berichten, levensadviezen en complimenten.