Concert met kamermuziek van J.S. Bach en C.P.E. Bach 

Op vrijdag 18 november om 20.00 uur spelen Anna Lachegyi (viola da gamba) en André Poortvliet (klavecimbel) barokmuziek in Sociëteit ‘De Vergenoeging’ in Middelburg. Op het programma staat muziek van Johann Sebastian Bach en zijn zoon Carl Philipp Emanuel.

De sonates voor viola da gamba van deze componisten zijn niet zo bekend bij het grote publiek, vergeleken met bijvoorbeeld de sonates voor viool of fluit. Toch behoren ze tot de hoogtepunten van de 18e eeuwse kamermuziek. De Sonate in D (BWV 1028) van J.S. Bach met het prachtige Andante en energieke, vrolijke Allegro-delen, bevat al ‘moderne’ trekjes. In de Sonate in g (Wq 88) van C.P.E. Bach, geschreven in Berlijn in 1759, hoort u de galante stijl met een nadruk op sierlijkheid, natuurlijke melodiën en intense emoties.

Het concert vindt plaats in de bijzondere 18e eeuwse zaal van Sociëteit De Vergenoeging (Gortstraat 30, Middelburg). Deze sfeervolle ruimte past goed bij de tijd waarin deze kamermuziek werd gecomponeerd. Er is een beperkt aantal stoelen beschikbaar, reserveren is dan ook noodzakelijk. Tickets zijn te reserveren via onze website https://www.consortofvoices.nl.