Dag van de Buurt bij CitySeeds Middelburg en Pennywafelhuis

Op 19 mei 2022 is de landelijke Dag van de Buurt. In heel Nederland laten actieve bewoners en betrokken wijkwerkers zien wat er speelt in hun buurt en wijken. Want zowel de gemeenten als de Rijksoverheid hebben opnieuw veel belangstelling om gebiedsgericht aan de slag te gaan. Maar niet zonder de bewoners en werkers in de wijken. Tijdens de Dag van de Buurt kun je zelf meemaken wat er gebeurt en moet gebeuren in de buurten. Ook Pennywafelhuis e CitySeeds Middelburg doen mee als locatie op 19 mei tussen 10:00 en 16:00.

Het Pennywafelhuis, gevestigd aan de Meanderlaan 184, is een community art project in de wijk Dauwendaele in Middelburg en is gehuisvest in een flat aan de Meanderlaan. Een flat met 250 huishoudens met verschillende nationaliteiten en diverse achtergronden. Dit maakt het een rijke en diverse buurt. Op de Dag van de Buurt laten zij zien welke activiteiten we ondernemen in het PennyWafelhuis en is er een open dag met vrije inloop voor iedereen die wilt zien hoe verbindend kunst kan zijn. Stichting Gemeenschapstuin CitySeeds, met velden aan de Driewegenhof, zorgt voor gratis groente en fruit. Deze groente en fruit wordt geteeld en geoogst door vrijwilligers. Het mooie van al deze groente en fruit is dat ze terecht komen bij de mensen die dit het hardst nodig hebben. Benieuwd naar de vrijwilligers en de plekken waar het telen en oogsten plaatsvindt? Tussen 14.00 – 16.00 geven de vrijwilligers rondleidingen langs de velden, kassen en het voedselbos wat in aanleg is.

Alle informatie op een rij:
PennyWafelHuis, Meanderlaan 184, Middelburg
. Opendag met vrije inloop tussen 10:00 en 16:00.
CitySeeds, Meanderlaan 218, 4337 TK Middelburg
. Wandelingen tussen 14:00 en 16:00 (melden aan achterzijde gebouw)

Ben je nieuwsgierig geworden en heb je zin om mee te doen? Dat kan! Meld je aan voor een van de locaties in jouw buurt en ga zelf kijken. Zie de website: www.dagvandebuurt.nl.