De Garnalencroquetten van de moeder van Phons

Zaterdag 23 sept 2023 tussen 12.00 en 16.30 uur (ieder half uur) vertoning van het filmdocument ‘De Garnalencroquetten van de moeder van Phons’

Veterane bezoekers van “Kaffee ’t Hof ” aan de Vlasmarkt te Middelburg kunnen niet anders dan met weemoed terugdenken aan de iconische garnalencroquetten. Deze werden daar verkocht door Phons Bakx en waren ambachtelijk bereid door zijn moeder. Maar wie is dan die moeder achter De Garnalencroquette? Die vraag wordt door Regina Reinders in het filmdocument ‘De Garnalencroquetten van de moeder van Phons’ op een niet alledaagse wijze geïllustreerd.

Regina’s interpretatie van het antwoord op de vraag resulteerde in een filmdocument, welke onder meer op een internationaal filmfestival voor volle zalen werd vertoond. Nog steeds wordt met bepaalde regelmaat de vraag gesteld waar en wanneer het document nog eens te bekijken is.

Zaterdag 23 september 2023 is het zover. Tussen 12.00 en 16.30 uur wordt ieder half uur het document vertoond op de bijzondere locatie de Kloostergangen van het Abdij te Middelburg. Stap gerust binnen, aanmelden is niet nodig.

Met dank aan Provincie Zeeland voor het beschikbaar stellen van de Kloostergangen van het Abdij. Eveneens dank aan Het Zeeuws Museum voor het mogelijk maken om tijdens de vertoning te kunnen zitten.