De Kraamkamer – nr. 1

Op 15 april organiseert De Baaierd de eerste ‘Kraamkamer’: een vrijplaats om het uit te komen kramen. Voor schrijvers, van groentjes tot oude rotten in het vak. En in alle mogelijke genres: verhaal, gedicht, lied, rap, essay.

In de Kraamkamer worden nieuwe Zeeuwse, Nederlandstalige verhalen geboren en getogen.Deze eerste sessie van het open podium vindt plaats in het Minitheater van Middelburg. Wie (nog) geen podiumbeest is, kan in twee online workshops alvast oefenen. En zijn de planken je toch nog een stap te ver, dan neem je gewoon een extraverte vriend mee om je tekst te brengen?

Iedere deelnemer heeft vijf minuten voordrachtstijd. Ongeveer tien sprekers (of rappers, of zangers) plannen we vooraf al in en vijf plekken zijn voor spontane beslissers.
Wil je voordragen, weet je het nog niet zeker, of wil je alleen komen luisteren, naar een baaierd aan Zeeuwse schrijvers? Welkom!

En aan de ‘kramers’: misschien wil je eerst oefenen. Doe mee met een van de workshops op 6 en 11 april, onder leiding van, respectievelijk, rapper Cycz en dichter Anna de Bruyckere.

Alle Kraamkamerprogramma’s zijn gratis bij te wonen. Schrijf je wel even in via info@debaaierd.nl, want er zijn max. 90 plaatsen.
Zie onze website voor alle details: https://debaaierd.nl/actueel/2022/15-april-kraamkamer-22-i/

P.S.: We sluiten af met een borrel. Het eerste drankje krijg je van ons.
P.P.S.: De Baaierd wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland en het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland.