Diner exclusief in de Oostkerk, met Thorwald Voss en Tango Extremo

Een avontuurlijk drie-gangen diner exclusief in de Oostkerk in Middelburg op 18 juni 2002! Met culinair kunstenaar Thorwald Voss, medeoprichter van de Supperclub en Mediamatic.

Thorwald Voss, culinair kunstenaar en bedenker van de vegan bitterballen, werkte als chef-kok in gerenommeerde restaurants in Amsterdam, Parijs, New York, Beiroet, Hong Kong en Indonesië. In 1990 gaat Thor aan de slag met het concept van het pop up restaurant en het grote avontuur dat de Supper Club zou worden, een galerie voor de kookkunst. Zijn eerdere missie om koken als kunst een serieuze plek te geven wordt hier gerealiseerd alsook de kunst van het leven. “Een geneesmiddel tegen al het lelijke in de wereld…” zoals Thor het zelf omschrijft tegenover zijn ghostwriter.

Later zal Thor de keuken van het restaurant Mediamatic opzetten. Hier werkt Thor tot eind 2019, waarna hij in de bezinning en de vredigheid van de Covid-pandemie onderduikt en als een ware Ninja-Turtle van de kookkunst, met de Vegan Assassins in Het Dokhuis in Amsterdam aan de slag gaat.

Leo en Olga Hannewijk van de Oostkerk zochten afgelopen winter naar een andere invulling van het pop-up restaurant in de Oostkerk en kwamen uit bij Thorwald, die in zijn zoektocht om de wereld beter en gezonder te laten eten, een drietal nieuwe food-concepten introduceert: 
- het product De Japanse Vegan Kroket
- het catering-concept Vegan Love Club Catering en
- de kinderworkshop Sjef Torrie Gezonde Kindersnoep (DIY-pakket).

Samen met de Vegan Love Club van Thorwald Voss en met Marijke van der Zee van Zeeproducties zal een proefdiner worden georganiseerd op zaterdag 18 juni met de DIY Sushitafel, vegan of/en vis. De avond zal door Tango Extremo muzikaal begeleid worden en Tanya Schaap zal met de nodige humor alle gerechten aan elkaar praten.
Wanneer het concept aanslaat, dan zal Thorwald Voss vaker het pop-up restaurant in De Oostkerk leiden. Er is plaats voor 100 fijnproevers.

Zaterdag 18 juni
ontvangst met een drankje: 18.30 uur
Japanse liefdeskroket – DIY Sushitafel vegan of vis – Dessert
einde ca 22.30 uur
Prijs diner inclusief live-muziek: 49,50 pp.
Reserveren voor 12 juni door een mail te sturen naar info@deoostkerk.nl met opgave naam, aantal personen en keuze vis/ vegan of beiden.