Ervaar de kunst van het luisteren op de Markt in Middelburg

Aanstaande zaterdag 14 mei kan iedereen van 11.00 tot 16.00 uur de kunst van het luisteren ervaren op de Markt in Middelburg. De Luisterlijn presenteert op deze dag ‘De kunst van het luisteren’.  Bezoekers zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen, zelf hun luistervaardigheid te testen en kunnen meer te weten komen over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn. Vrijwilligers van de Luisterlijn Middelburg zijn aanwezig om over hun ervaringen te vertellen.

Luisteren lijkt zo vanzelfsprekend, maar toch komt hier meer bij kijken. Het is goed om bewust te zijn hoe je luistert, want luisteren is meer dan alleen maar zwijgend toehoren”, zegt Leo Noordegraaf directeur-bestuurder bij de Luisterlijn. “Mensen voelen zich vaak niet gehoord. Hierdoor kunnen onbegrip, vooroordelen, maar ook eenzaamheid het gevolg zijn.”

Ervaar de kunst van het luisteren
Echt luisteren naar de gevoelens en behoeftes van een ander kan het verschil maken. Op deze dag kunnen mensen hun luistervaardigheid testen en meer te weten komen over écht luisteren. Kijk voor meer informatie op deluisterlijn.nl/kunstvanhetluisteren.

Over de Luisterlijn
De Luisterlijn is dag en nacht beschikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon, chat en mail. Door te luisteren helpen de 1.500 vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De vrijwilligers krijgen deskundige training en continue begeleiding.