Expositie ‘Het einde van het lied’ van Ramon de Nennie

Expositie ‘Het einde van het lied’ van Ramon de Nennie
Woensdag 2 november t/m zaterdag 31 december, ZB Middelburg

Ramon werd in 1958 geboren in Den Haag en woont vanaf 1980 in Zeeland. Hij heeft een passie voor kunst, strips, muziek, literatuur en film. Hij volgde eerst de Pabo en daarna de lerarenopleiding (grafiek, film en illustratieve technieken) in Tilburg.
Ramon is ontzettend veelzijdig. Een kleine greep uit zijn werkzaamheden: hij had een vormgevingsbureau VOF LaLinea en was werkzaam bij de Krullebak, de jeugdkrant van de PZC, had eigen ateliers, deed de vormgeving voor derden, maakte boeken en museale inrichtingen. Maar het eigen werk drong zich ook op; schilderen, tekenen, beelden maken, filmpjes, ook wel strips, poëzie, schrijven en muziek maken, liedjes schrijven… wat hem maar voor de voeten kwam.

Een aantal jaar geleden kwam Ramon in de PZC eindelijk uit de kast: Als ik iets ben, ben ik kunstenaar! (Vrij naar het citaat van Couperus bij zijn bronzen standbeeld op het Voorhout, Den Haag: Zoo ik ièts ben, ben ik een Hagenaar’)
In zijn werk gaat het vooral om herscheppen, verbanden leggen tussen zaken die niet altijd voor de hand liggen. Vaak associatief en intuïtief. Hierdoor wordt zijn expositie een verrassende ontdekkingstocht voor de bezoeker.

Als aanvulling bij de expositie van Ramon zijn er 3 activiteiten gepland:
Donderdagavond 17 november: Opening van de expositie door Matthijs van Boxsel

Donderdagavond 24 november: Ramon leest voor uit ‘Het einde van het Lied’ van Slauerhoff

Zaterdagmiddag 26 november: Theatervoorstelling van Theaterloods B over de Watersnoodramp. Dit Zeeuwse theaterinitiatief maakt producties voor jongeren om ze in aanraking te brengen met zaken die van maatschappelijk of ethisch belang zijn.