Expositie Rothuizen Architecten: de Zeeuwse projecten van Taco Tuinhof en Ben Westenburger

Op vrijdag 22 september 2023 opent Rothuizen Architecten en Adviseurs een prachtige tentoonstelling op het siloterrein aan de Kleverskerkseweg 49 in Middelburg, over de Zeeuwse projecten van de derde generatie architecten van het bureau: Taco Tuinhof en Ben Westenburger. Voorafgaand aan de opening vindt een mini-symposium over het bureau plaats over 90 jaar bouwen aan Zeeland door Rothuizen door architect Johan de Koning en voormalig rijksbouwmeester Wytze Patijn.

De tentoonstelling laat tot eind december 2023 voor Zeeland beeldbepalende projecten zien, zoals het Joint Research Center Zeeland in Middelburg, tolplein van de Westerscheldetunnel, het kantoor van Waterschap Scheldestromen en Slot Oostende in Goes. Bijzonder is dat enkele projecten worden getoond die wel zijn ontworpen, echter niet zijn gebouwd.

Vanaf zaterdag 23 september is de tentoonstelling vrij toegankelijk voor publiek. De tentoonstelling blijft zeker tot einde 2023 op het siloterrein staan, zodat alle geïnteresseerden ruim voldoende de tijd hebben om de prachtige werken te bezichtigen.

Op vrijdag 22 september, zaterdag 23 september en zondag 24 september worden in het kantoor van Rothuizen (bewegende) beelden vertoond van het nooit gebouwde Deltakantoor in Middelburg, een BNNVARA-uitzending (“Koken met de restjes uit de ijskast”) over de circulaire kinderkliniek van Emergis in Kloetinge en een nog nooit publiekelijk vertoonde film (“Line et Curve”) van het bekende kunstenaarsduo Paul en Menno de Nooijer van werken van Rothuizen uit 2006.

Meer informatie
Rothuizen bestaat ruim 90 jaar en recentelijk is het stokje voor de derde keer doorgegeven aan een vierde generatie ontwerpers en adviseurs die leiding geven aan het bureau. Om dit moment te markeren, komt er een bijzondere tentoonstelling over de Zeeuwse projecten van de derde generatie architecten: Taco Tuinhof en Ben Westenburger. Voor Taco en Ben is de tijd inmiddels aangebroken voor een nieuwe levensfase en bijgevolg nemen ze afscheid van het bureau.

Wat de tentoonstelling zo bijzonder maakt, is dat deze bestaat uit 21 canvasdoeken van 2.75 m breed x 1.68 m hoog, gespannen op twee houten constructies met 20 speciaal voor deze tentoonstelling geselecteerde projecten en één overzichtskaart met de locaties van de projecten. Deze projecten zijn tevens gebundeld in een prachtige drukwerkuitgave.

De afbeeldingen komen uit genoemde uitgave.