Four Freedoms Awards 2022 ceremonie

Op donderdag 21 april 2022 worden in de Abdij in Middelburg de Four Freedoms Awards uitgereikt. Dit jaar reikt minister-president Mark Rutte de International Four Freedoms Award uit. De overige presenters zijn die dag Jacobine Geel, Lale Gul, Zaïre Krieger en Paul de Leeuw.

De Four Freedoms Awards worden ieder jaar toegekend aan mannen, vrouwen en organisaties, die met hun inzet en prestaties een grote toewijding hebben laten zien aan de idealen die President Franklin Delano Roosevelt in zijn historische Four Freedoms speech in 1941 verkondigde. “Democratie kan alleen tot bloei komen als mensen, overal ter wereld, het recht hebben op vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst en gevrijwaard zijn van gebrek en van vrees.”

Presenters
Minister-president Mark Rutte reikt de International Four Freedoms Award uit aan Sviatlana Tshikhanouskaya, leider van de democratische beweging in Wit-Rusland. De minister-president reikte deze award eerder uit aan Luiz Inácio Lula da Silva (Lula), het Rode Kruis, bondskanselier Angela Merkel en de Verenigde Naties. Jacobine Geel reikt de Award voor Freedom of Religion uit aan Lian Gogali, oprichter en voorzitter van het Mosintuwu Institute in Indonesië.

Lale Gul overhandigt de Award voor Freedom from Want uit aan de Keniaanse mensenrechtenactiviste Nice Leng’ete. Zaïre Krieger overhandigt de Award voor Freedom of Speech and Expression aan singer-songwriter en strijd voor het vrije woord Mai Khôi Do Nguyen uit Vietnam. Paul de Leeuw, tot slot, reikt de Award voor Freedom from Want uit aan de Turkse LGBTI+-organisatie UniKuir.

Meer informatie is te vinden op https://www.fourfreedoms.nl