Giel Louws – Voor de Supporters

In mijn huidige werk speelt de drager een grote rol. In de eerste instantie kwam deze drager vanachter het schilderdoek vandaan. Omdat ik me jarenlang uitsluitend met schilderen heb beziggehouden, heb ik veel dragers bespannen met schilderdoek.

Toen ik opnieuw naar het schilderij als medium ging kijken, kwam ik uiteindelijk uit bij de elementen die het schilderij vormen; het doek, de verf, en de drager. Deze drie elementen ben ik op nieuwe manieren gaan benaderen. De drager die zich altijd achter de schermen van het schilderij bevindt, krijgt nu een prominente rol in mijn werk toebedeeld. Vaak neemt deze drager de vorm aan van een schraag, maar er zijn vele andere vormen van dragers in mijn werk te vinden. In deze expositie speel ik een poëtisch spel met dragers, en werk dat gedragen wordt. De gebruikte elementen komen vaak terug in mijn werk, en dragen in zichzelf vorm en betekenis.

Zo is er het doek, de kom, de steun, en de sokkel. De laatste jaren zijn daar elementen uit de oosterse kunst bijgekomen het penselenbakje, het Japanse opbergkistje, en de Japanse Shifuku. De Shifuku is een speciaal stoffen zakje waar een theekom in wordt verpakt, deze twee worden dan op hun beurt in een passend kistje weggeborgen. In GHL worden al deze dragers, en hun lasten, als kleine sculpturen en installaties getoond. Net als in een gedicht kan in mijn werk de drager plotselinge wendingen in betekenis krijgen. Zo kan een drager een supporter zijn, een supporter drager zijn. Een schraag kan schragen, en een drager kan zowel betekenis dragen of zijn. De hele tentoonstelling daagt uit om zich als een beeldgedicht te laten lezen.

Giel is zelf op de eerste twee zondagen aanwezig. Hij zal wat voorwerpen uit zijn verzameling meenemen die zijn werk inspireren, en daar over vertellen.

In de Middelburgse Wandelkerk is zijn installatie ‘Penselenbakjes’ te zien. Vrij te bezoeken van maandag tot en met zaterdag. 2 augustus tot en met 30 augustus elke zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur Gravenstraat 63, Middelburg. En op afspraak: giellouws@yahoo.com Voor meer informatie: www.giellouws.com


Delen op

Wanneer

zo, 2 - zo, 30 aug

Hoe laat

14.00 - 17.00

Waar

Gravenstraat 63 Middelburg

Entree

Gratis

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg