Gitaarconcert Karlijn Geleijnse en Rein Koolen

Op zondag 28 november om 15.00 uur geven Karlijn Geleijnse en haar oud-gitaarleraar Rein Koolen een concert bij Kerk biedt Podium in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg. Voor dit gitaarconcert hebben zij een programma samengesteld met duetten en soli  uit verschillende stijlperiodes. 

De musici
Rein Koolen studeerde gitaar op de Muziekschool Bergen op Zoom en vervolgens aan het Brabants conservatorium, waar hij afstudeerde bij Baltazar Benitez. Van 1971 tot 1999 was hij gitaardocent aan de Zeeuwse Muziekschool in de vestigingen  Middelburg , Goes en Vlissingen en van 2006 – 2013 in Zeeuws Vlaanderen. Hij trad niet alleen op als  klassiek gitarist maar ook als liedjeszanger.

Karlijn Geleijnse behaalde in 1991 met lof haar einddiploma gitaar aan de Zeeuwse Muziekschool. Daar was Rein Koolen vanaf de eerste les haar docent. Met hem speelde ze als onderdeel van de les de nodige gitaarduetten
Door studie, gezin en werk kwam het gitaarspelen jarenlang stil te liggen tot ze een enkele jaren geleden de gitaar opnieuw ter hand nam. Sindsdien studeert en speelt ze weer intensief.  Karlijn maakt deel uit van het Nederlands Gitaar Orkest en speelt klarinet in de plaatselijke harmonie.

Na 30 jaar
Juni van dit jaar speelde Karlijn een digitaal miniconcert op YouTube. Dat concert vormde  de aanleiding voor een muzikaal rendez-vous met haar oud-gitaardocent. Na 30 jaren speelden ze weer samen hun duetten en volgens beiden was dat samenspel als vanouds. Daarop besloten ze deze duetten te laten horen in dit concert.
Er is gekozen voor composities uit verschillende stijlperiodes: uit de Engelse Renaissance klinken luitcomposities van onder meer  John Dowland en John Johnson en uit de Barok enkele Inventionen van Joh.Seb.Bach. 

Fernando Sor en Mauro Giuliani waren twee gitaarvirtuozen uit de Klassieke periode eind 18e, begin 19e eeuw.  Zij mogen niet ontbreken in dit programma en dat geldt eveneens voor Spaanse volksmuziek

Ook als solist

Rein en Karlijn zullen ook als solist optreden: Rein speelt Introduction and Fandango van Boccherini en het Concerto in D van Vivaldi; Karlijn speelt Intrada uit Kaddish van de eigentijdse componist Serban Nichifor. Zij worden hierbij op klavecimbel en orgel begeleid door Clare Clark, oud-docente aan de Zeeuwse Muziekschool en Bert Geleijnse, organist van de Middelburgse Doopsgezinde kerk.

De toegang is gratis, maar reserveren via www.kerkbiedtpodium.nl is noodzakelijk. Het aantal plaatsen is beperkt en coronaregels worden nageleefd. Er is een collecte bij de uitgang.