Hakuna Matata: grillen en chillen voor beter onderwijs in Kenia

MIDDELBURG – Vijf studenten van de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen zetten zich, namens het goede doel Edukans, in voor studenten in Kenia. 53% van de kinderen in lage- en middeninkomenslanden heeft moeite met lezen en schrijven. Met het Hakuna Matata evenement, volledig in Lion King thematisering, proberen zij ouders en kinderen bewust te maken van de situatie in Kenia. Terwijl ouders en kinderen genieten van diverse activiteiten tijdens dit evenement, gaan de opbrengsten van het evenement naar het goede doel.

Zaterdag 11 juni zit volgepland met allerlei activiteiten om ouders en kinderen een gezellige dag te bezorgen. De activiteiten zullen bestaan uit: knutselen, schminken, film kijken en barbecueën. Ook zal er een photobooth, djembe band en dj aanwezig zijn. Het evenement vindt plaats bij de voetbalvereniging Jong Ambon en duurt van 16.00 uur tot 20.00 uur.

De aanleiding voor het event is het goede doel Edukans. Zij zetten zich in om de kinderen uit ontwikkelingslanden beter onderwijs te bieden. Dit jaar gaan alle opbrengsten naar Kenia voor het aanschaffen van Correctbooks. Dankzij deze Correctbooks zitten leerlingen nooit meer zonder schriften en pennen en durven zij fouten te maken.

Eén van de hoofdactiviteiten is de film. De Lion King wordt afgespeeld op groot scherm. De film is geïnspireerd door het landschap Kenia wat ook het thema is van dit evenement.
Daarnaast verzorgt team Hakuna Matata ook een barbecue, die in begrepen is bij de entreeprijs. Al het eten op het evenement is dan ook verzorgd door verschillende slagers, cafetaria en andere Zeeuwse ondernemers, die hun steun duidelijk lieten blijken de afgelopen weken.

Het Hakuna Matata-evenement wordt op vele sociale mediakanalen gepromoot door de studenten. Hier kan dan ook meer informatie gevonden worden over de actie en het evenement.