HB-café Zeeland

Ben jij een creatieve snelle denker of gewoon hoogbegaafd? – HB-café Zeeland 15 maart.

Hoogbegaafd wordt vaak gedefinieerd als een IQ boven de 130. Maar wat als je IQ niet gemeten is of te laag bevonden? Of je hebt niets met de term hoogbegaafdheid doordat er dan vaak automatisch veel van jou verwacht wordt? Ben jij een creatieve snelle denker of gewoon hoogbegaafd?

Op vrijdag 15 maart, tijdens de week van de hoogbegaafdheid vindt er opnieuw een HB-Café in Middelburg plaats voor mensen die aan het begin staan van hun HB-ontdekkingsreis. Wat betekent dat nu, hoogbegaafd zijn?

Sprekers zijn Sylvia Tas en Karin van Toor.
Vaak komen mensen er pas op volwassen leeftijd achter dat ze (mogelijk) hoogbegaafd zijn door persoonlijke problemen, partners of eigen kinderen. Er gaat dan een heel nieuwe en misschien zelfs wel verwarrende wereld open.
Op deze avond geven we een inleiding in de huidige kennis over hoogbegaafdheid bij volwassenen. Ook zal er veel aandacht zijn voor ervaringen van de aanwezigen. Enkele vragen die aan bod zullen komen: Wat is het verschil tussen een creatieve snel denken en hoogbegaafdheid? Welke gevoelens ervaar je of heb je ervaren toen je ontdekte dat je (mogelijk) hoogbegaafd bent? Ervaar je een kloof in de omgang met anderen? Hoe ga je positief om met je hoogbegaafdheid?

Sylvia Tas, trainer en coach hoogbegaafdheid bij Apparently Gifted en SMPG facitator en Karin van Toor, talentbegegeleider en ECHA Specialist Hoogbegaafdheid i.o bij Musica EduArta zullen deze avond inhoudelijk begeleiden. Naast de theorie zullen zij ook zorgen voor opdrachten die uitnodigen tot interactie met de andere aanwezigen.

Het HB-café is er voor iedereen die hier belangstelling voor heeft. Het is een combinatie van café (gezelligheid) en een thema (leerzaam).

Locatie: Café Le Penseur, Varkensmarkt 15, 4331 LA Middelburg
Datum: vrijdag 15 maart 2019
Aanvang: 19.30 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur) tot 22.00 uur; daarna is er gelegenheid tot napraten.
Kosten: € 17,50 (inclusief koffie, thee, water. Overige consumpties voor eigen rekening)
Aanmelding: Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: ihbv.nl/evenementen.


Delen op

Wanneer

vr, 15 mrt

Hoe laat

19.30 - 22.00

Waar

Cafe Le Penseur Middelburg

Entree

17,50 euro