Het Lange Jan Project: meditatief moment, kerkenpad en mini-concert

Het Lange Jan Project (LJP)
Op 21 juli 2022 zijn er weer de gebruikelijke LJP activiteiten. Om 13.00 uur een meditatief moment door Susan van der Beek. Zij is systematisch coach en auteur van het boek Hartmama over jong ouderverlies. Het onderwerp van haar lezing is: Reizen door het land van Rouw.

Om 15.00 uur is er het miniconcert, dit keer een concert door vader en zoon Rudi en Mart de Munck. Rudi speelt orgel en piano terwijl Mart de hobo bespeelt. Beide activiteiten zijn in de Koorkerk en duren een half uur. Tevens is nog te zien de expositie van Marc de Klijne en Henny van Hartingsveldt in de torenvoet van de Lange Jan. Daar hangt ook werk van Saskia Weishut.

Om 13.30 uur begint de wandeling langs kerken en synagoge onder leiding van een deskundige gids. Aanmelden kan bij de balie van de gidsen in de Wandelkerk. Vanaf 12.30 uur is de koffiecorner open voor een kopje koffie of thee, frisdrank en een versnapering. Zie voor meer informatie www.langejanproject.wordpress.com.

Susan van der Beek is systemisch coach en auteur van het boek Hartmama over jong ouderverlies. In haar praktijk voor coaching en familieopstellingen werkt zij vooral met het thema rouw.

Reizen door het Land van Rouw

Het beeld van het leven als een reis is veel gebruikt in verhalen en sprookjes. Je beleeft avonturen die je misschien liever niet had meegemaakt maar die je wel hebt doorstaan, dankzij je veerkracht. Dankzij het vonkje van levenslust dat bij je geboorte al in je geplant is als een krachtige energie. Het maakt dat je leert omgaan met verliezen en met de rouw die daarbij hoort. Zonder verhalen en rituelen is er geen antwoord op de dood. Wat heb jij nodig om je eigen verhaal rond te maken en daarmee betekenis te geven aan jouw leven?