HZ Cult | Lezing Peter Henk Steenhuis

Op dinsdag 29 maart komt Peter Henk Steenhuis een lezing geven in de Drvkkery in Middelburg, in samenwerking met HZ cult. Tijdens deze lezing vertelt hij onder meer over zijn nieuwe boek ‘Veroordeeld tot succes’ dat 22 maart verschijnt. In dit boek onderzoekt hij waarom wij elkaar de hele dag ‘succes!’ wensen. Peter Henk is bekend als Trouw-journalist.

Peter Henk Steenhuis

Peter Henk Steenhuis (1969) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en is filosofieredacteur bij dagblad Trouw. Hij is een veelgevraagd interviewer en moderator bij vergaderingen en debatten. Zijn boeken Filosofie van het kijken en Denken over dichten kwamen op de shortlist van de Socrates Wisselbeker.

Veroordeeld tot succes

In ‘Veroordeeld tot succes’ onderzoekt Peter Henk Steenhuis waarom wij elkaar de hele dag ‘succes!’ wensen. Wat zegt dat over ons? Over ons als ouder, collega, vriend, concurrent? Dragen we met ons streven naar succes onbewust niet ook bij aan sociale ongelijkheid? Steenhuis verdiept zich in de begrippen die samenhangen met succes, zoals prestatie, selectie, stress en carrière. We blijken succes eenzijdig te interpreteren als beter, hoger, meer.

‘Veroordeeld tot succes’ laat zien dat het anders kan, als we gesprekken leren voeren over wat we willen, waarin we willen slagen. Nu, morgen, als scholier, student, of als je gaat werken.