Improvisatieavond Theatergroep De Emoes

Op vrijdagavond 11 november is er – na lange tijd – weer een improvisatieavond in Middelburg. Theatergroep De Emoes organiseert een avond met twee improvisatieworkshops (geïnteresseerden hebben keuze tussen de tijdstippen 19.00-20.30 uur en 20.35-22.05 uur). Iedereen van 15 tot 99 jaar is welkom. 

 Wat kun je verwachten? Een improvisatieavond is iedere keer anders. De Emoes maken theater vanuit het niets en de avonden zijn vrijblijvend, laagdrempelig, humoristisch en afwisselend. Er worden veel groepsoefeningen gedaan die het improvisatievermogen stimuleren, blokkades worden weggenomen en iedereen kan onbezorgd op zoek naar zijn of haar improvisatietalent. Deelnemers komen o.a. in aanraking met games uit de theatersport en van bekende tv-programma’s, zoals De Grote Improvisatieshow en De Lama’s.  

 ,,Stiekem hebben veel mensen wel eens gedacht, dat zou ik ook wel eens willen. Zonder enige voorbereiding scenes spelen en de mensen aan het lachen krijgen. Bij De Emoes krijgt iedereen die kans”, vertelt improvisatiedocent Hans Puik. Hij beseft dat het voor velen een stap buiten hun comfortzone is, om zich op te geven voor een avond. ,,Als mensen voor de eerste keer meedoen zie je vooraf de spanning op hun gezichten. Logisch en begrijpelijk, dat heeft iedereen. Gelukkig ervaart iedereen dat onze avonden laagdrempelig zijn. Wanneer ik achteraf zie met hoeveel lol en energie de ‘debutanten’ naar huis gaan, geeft dat altijd een goed gevoel. Ik hoor van iedereen dat het bij ons heel veilig aan voelt om de vloer op te gaan. Er is geen beoordeling en geen goed of fout.

Het feit dat mensen de stap nemen om te improviseren is al meer dan goed genoeg. Uiteraard geldt ook bij improviseren: hoe vaker je het doet, hoe beter je er in wordt.”  De redenen om te starten met improvisatietheater is volgens Puik bij iedereen verschillend. ,,Sommigen willen meer leren van acteren of later professioneel acteur of actrice worden. Anderen doen het om meer zelfvertrouwen te krijgen bij het geven van een presentatie. Hoofdzakelijk is het voor veel mensen een hele fijne uitlaatklep na een dag school of werk. Even onbezorgd uitleven en een beetje gek doen. Improviseren geeft meer energie dan een avondje sporten of bankhangen.” 

 Praktisch: 

Vrijdag 11 november: Improvisatieavond Theatergroep De Emoes. Er zijn twee lessen, één van 19.00 – 20.30 uur en één van 20.35 tot 22.05 uur. Locatie: Zaal Molenwater. Kosten: 10 euro per les. Opgave vooraf is verplicht, dat kan door te mailen naar theateremoes@hotmail.com