In gesprek met Peter Slager

In gesprek met Peter Slager (BLØF)
Op 11 juni komt Peter Slager, de schrijver van de hits van BLØF, naar de Drvkkery. Kort geleden verscheen zijn boek ‘Taalkunstenaars’. Sander Verhaar onze topper van de muziekafdeling gaat in gesprek met hem. Na het gesprek is er gelegenheid om het boek te laten signeren. Een mooie gelegenheid voor het 30-jarig bestaan van BLØF!

Taalkunstenaars
Taalkunstenaars: de mooiste teksten van bekende artiesten nu in boekvorm. Met niet eerder uitgebracht materiaal en voorzien van een persoonlijke inleiding.

Maar honderden woorden
Gaan toch weer verloren
Op weg van mijn hart naar mijn mond
Ik blijf het proberen
Nog honderden keren desnoods
Tot ooit mijn stem verstomt

Peter Slager

Na jaren aan de rand van de spotlights, opeens in het volle licht: Peter Slager, bassist en tekstschrijver van BLØF.

Peter Slager is bassist en tekstschrijver van BLØF. Hij schreef de songteksten voor dertien albums, en hij bracht een soloalbum uit. Zijn bekendste teksten zijn onder meer ‘Harder dan ik hebben kan’, ‘Omarm’ en ‘Alles is liefde’. In dit boek leer je Peter Slager kennen aan de hand van de liedteksten die hij heeft geschreven, van zijn eerste teksten uit 1995 tot en met de nieuwste BLØF-songs. Hij laat zien wie de persoon is die achter de artiest schuilgaat. Door de teksten zonder muziek te verzamelen, krijgen ze een nieuwe glans, een bijzondere breekbaarheid.

Tegen de tweehonderd teksten schreef hij al in het Nederlands, zowel voor BLØF als voor anderen, een paar in het Engels en opeens een heel album in het Zeeuws. “Dialecten verdwijnen, ook dat van mij. Dat is op zich niet erg. Talen ontwikkelen zich en soms verdwijnt er eentje. Maar voordat niemand het meer spreekt, wilde ik dat dialect vastleggen op de enige manier die bij mij past: in liedjes.”