International Repair Day bij Repair Café Middelburg

Zaterdag 15 oktober is het International Repair Day met als thema “Repair Everywhere”. Deze dag wordt elk jaar georganiseerd om repareren onder de aandacht te brengen. Op deze dag zijn er wereldwijd diverse activiteiten in het kader van zelf repareren of dit laten doen bij één van de Repair Cafés die open zijn. Er zijn nu zo’n 2300 Repair Cafés wereldwijd en we merken dat mensen toch bewuster worden om spullen eerst te laten nakijken voordat ze worden weggebracht naar de milieustraat of in de container verdwijnen.

Dit in het kader van duurzaamheid, vermindering grondstoffen voor productie van nieuw, de aanschafkosten of de gelden niet hebben om een reparatie te laten uitvoeren. Het Repair Café is uitermate geschikt om uw spullen een tweede leven te geven. Wij zijn op deze dag open voor zulke reparaties aan, huishoudelijke apparaten, fietsen, kleding, maar ook ICT apparaten. Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met de Zeeuwse Milieufederatie en Milieucentraal.

Er zijn diverse workshops te doen, zoals leren meten met een multimeter, solderen “hoe doe ik dat?”. Bij het Repair Café is ook het sociale aspect van belang. De reparatie kunt u ook zelf meemaken en meehelpen samen met een reparateur. Zo leert u om de volgende keer misschien zelf de stap te zetten een reparatie uit te voeren thuis. Onze reparateurs leggen u dit graag uit onder het genot van een kopje koffie of thee. Wij rekenen alleen materiaalkosten, maar een donatie is altijd welkom.

Bent u geïnteresseerd en wilt u langskomen? Dat kan van 10:00 tot 12:30 bij Jongerencentrum “Second Base” (oude ROC gebouw) aan de Ravensteijnweg 1 in Middelburg. Ophalen kan tot 15:00. Let wel op dat u bereikbaar bent deze dag om een ophaalafspraak te maken. Meer informatie kunt u vinden op www.repaircafemiddelburg.nl of via mail info@repaircafemiddelburg.nl