Internationale Bailong Balldag Middelburg 2022

De eerste zondag van oktober (2 oktober 2022) is uitgeroepen tot World Bailong Ball Day, om deze Chinese racketsport wereldwijd meer bekendheid te geven. De eerste en enige Nederlandse vereniging TBBVN, gevestigd in Middelburg sinds 2013, zal daar dit jaar op die dag ook een geheel vrijblijvende workshop voor organiseren. Dit om de sport te promoten en nieuwe leden te werven.

Het zal plaatsvinden in de gymzaal Klimopschool, Grevelingenstraat 10 te Middelburg. Tijd 11-13 uur. Toegang gratis. Geschikt voor alle leeftijden vanaf 12 jaar. Info en aanmelden: tbbvn@zeelandnet.nl | tel. 0118436014, www.tbbvn.nl.

Bailong Bal is een Chinese racketsport met bewegingsprincipes uit de eeuwenoude traditionele Chinese bewegingsleer en filosofie.

Je kunt alleen, maar ook samenspelen, met z’n tweeën of met een groep. Ook zijn er recreatie- en wedstrijdvormen die op een badmintonveld lijkend speelveld worden gespeeld.

Het is een uitdaging voor mensen die van oosterse (verdedigings-) sporten houden zoals Taiji of Qigong, maar ook voor diegenen die van westerse balsporten houden zoals b.v. tennis, badminton, volleybal, tafeltennis etc.

Tijdens de workshop maak je kennis met het spelmateriaal, een racket met flexibele bespanning en een bal gevuld met zand. Je leert de basisbewegingen om het gevoel te krijgen van de cirkelende en spiraalvormige bewegingen door te bewegen met het hele lichaam.

Daarna worden ook basisbewegingen voor het samenspel geleerd. Hierbij zijn harmonie, eenheid, zachtheid en dialoog de belangrijkste principes.