Interview Splinter Chabot

Woensdag 13 april is er om 19.30 uur een interview met Splinter Chabot in de ZB. Myrthe Jansen zal Splinter ondervragen over zijn nieuwe boek en het Boekenweekthema.

Interviewer Myrthe Jansen (55) is een ervaren moderator die al eerder Tinkebel en Mounir Samuel aan de tand heeft gevoeld binnen Tegenlicht Meet Ups. De Liefde in al zijn facetten is een favoriet thema van haar. De liefde is op weg zijn naar: Jezef te vinden in elkaar: Toon Hermans. Zij gaat in gesprek met Splinter Chabot over zijn nieuwe boek Als de hemel genoeg ruimte heeft en het Boekenweekthema ‘eerste liefde’.

Splinter Chabot

Splinter Chabot (1996) is schrijver, politicoloog, programmamaker en presentator. Zijn debuutroman CONFETTIREGEN (2020) stond op de shortlist van de Hebban Debuutprijs en het Beste Boek voor Jongeren. Uit de vele reacties is Roze Brieven ontstaan, een dialoog tussen de lezers en de schrijver. Beide boeken staan in de Regenboog Top 100: CONFETTIREGEN op 1 en Roze Brieven op 4. In 2021 was Chabot een van de schrijvers van het geschenk van de Boekenweek van Jongeren. CONFETTIREGEN wordt verfilmd door Michiel van Erp.

als de Hemel genoeg ruimte heeft

als de Hemel genoeg ruimte heeft is het verhaal van de twee vrienden Magnus en Elias, die samen op reis gaan. De route is uitgestippeld, de bestemming staat vast. Hun tocht voert langs zes verschillende plekken: Het Dorp, Het Bos, Het Klooster, De Stad, Het Woud en De Berg. Stap voor stap, voet voor voet, wandelen we met ze mee. Tijdens de wandeltocht leren we hoe deze twee jongens naar zichzelf kijken, naar elkaar kijken. Hoe ze hun eigen levens en de wereld om hen heen zien. Magnus die galopperend door het leven wil gaan, en Elias die, soms iets afwachtend, toekijkt wat er gebeurt en hoe de wereld eigenhandig door Magnus in beweging wordt gezet.
als de Hemel genoeg ruimte heeft is een verhaal over vrijheid, leven en vriendschap. Een verhaal over absolute, onvoorwaardelijke vriendschap. Geschreven in de bijzondere, barokke stijl waar Splinter Chabot bekend om staat.