Intocht van Sinterklaas in Middelburg 2022

Op zaterdag 12 november brengt de pakjesboot Sinterklaas weer naar Middelburg. Samen met zijn Pieten zet Sinterklaas rond 13.30 voet aan wal bij de punt (gedenknaald aan de Rouaansekaai) en wordt hij welkom geheten door de burgemeester.

Evenals andere jaren wordt het weer een gezellig druk rond de Beatrixbrug. Wij hopen ook dit jaar weer op veel kinderen die vol verwachting uitkijken naar de aankomst van Sinterklaas. Na ontvangst zullen de Sint en de Pieten een ronde doen door de stad richting de Markt.

Vanaf 13:15u start het afwachtingsprogramma en zal de Sint en zijn Pieten worden verwelkomd door burgemeester Harald Bergmann en muzikale ondersteuning van de Sugarbeet Strietband.

Aansluitend maakt de Sint een grote rondgang door de binnenstad.

Om 14:00 uur start het afwachtingsprogramma op de Markt met “HALLO KIDSRADIO”.

Hallokids Radio is de allerleukste radiozender voor gezinnen met kinderen in de leeftijd tot 10 jaar. Bij “Hallo KidsRadio” hoor je de grootste hits van nu en muziek voor en door kids. DJ Arnoud en DJ Mayoni verzorgen een leuke interactie tussen de muziek en de kinderen. Tijdens het programma warmen ze de kinderen op d.m.v. bekende en kindvriendelijke muziek, dans en spelletjes en zijn er leuke prijzen te winnen in afwachting op de komst van Sint (+/- 15:15u). De Sint verwacht rond 15.15 uur aan te komen op de Markt voor een ontvangst met de burgemeester.

Route verloopt weer vanaf de Punt over de Dwarskaai, Dam, Korte Delft, Lange Delft, Segeerstraat, Houtkaai, Turfkaai, St. Jansstraat, Lange Delft, Burg, Koorkerkhof,
Koorkerkstraat, Lange Delft, Markt, Gravenstraat, Zusterstraat, Plein 1940, Korte Geere, Lange Geere, Beenhouwerssingel, Langeviele en het eindpunt de Markt.

Naar verwachting zal het programma rond 16:30 uur klaar zijn in de binnenstad.