Kledingruilen en kledingmarkt in de ZB

Op vrijdag 8 oktober geeft ZB je de kans om eens rond te kijken bij enkele kledinginitiatieven die kleding, schoenen en accessoires een tweede kans geven. Zo maken we samen duurzame modekeuzes. Loop langs de vele rekken kleding voor jong en oud, groot en klein, chique en casual. Voor iedereen is er wel wat wils.

Dag van de Duurzaamheid
ZB organiseert deze kledingmarkt in het kader van de Dag van de Duurzaamheid. Een dag om stil te staan bij de vraag: Hoe staat het met de duurzaamheid in Nederland en in mijn eigen- of werkomgeving? Welke initiatieven zijn er? Wat hebben we reeds bereikt?

Duurzaamheid en bibliotheken
Ook voor bibliotheken is duurzaamheid van groot belang. Wij zijn tenslotte een maatschappelijk betrokken instelling, wij streven naar goed geïnformeerde burgers, gelijke kansen voor iedereen en zorg voor de wereld van morgen. Wij hebben een functie als informatiepunt en zijn een plek van ontmoeting en debat. Zo spelen wij een grote rol spelen in de bewustwording van de duurzaamheid de Zeeuwen en het bereiken van deze doelen.

ZB wil een duurzame bibliotheek zijn. In 2020 is gescheiden afval inzameling gestart en hebben we een elektrische bus in gebruik voor het boekvervoer door de gehele provincie.

MAEX Zeeland
Ook zijn er ander initiatieven in Zeeland die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Ruim 110 Zeeuwse maatschappelijke initiatieven, die zich inzetten om de wereld een stukje beter te maken, staan inmiddels op een digitaal platform MAEX Zeeland. Neem eens een kijkje wat er allemaal door Zeeuwen wordt ondernomen en sluit jouw initiatief ook aan.