Kunst & Cultuurroute Middelburg juli 2022

MIDDELBURG – Steek uw licht op bij deelnemers van de Kunst- en Cultuurroute Middelburg op zondag 3 juli a.s. We zetten een aantal van hen alvast in het zonlicht voor u.

Annett Fischer en Yuriy Nikitenko. Twee keramisten die elkaars taal niet spreken maar elkaar wel vinden in klei. Annett Fischer, docent aan het Cultuurhuis Kuiperspoort en Yuriy Nikitenko, gevlucht uit Oekraïne en sinds april werkzaam in het keramiekatelier aan de Kuiperspoort. In de expositie “Verbonden in Klei” komen hun overeenkomsten en verschillen tot uitdrukking.

Riet Wullems. In haar atelier toont ze beelden, etsen en schetsen, veelal in Afrikaanse sferen. Momenteel werkt ze er aan een groot verzamelboek met etsen, tekeningen, haiku en linosnedes met in de hoofdrol planten en bloemen uit haar eigen tuin.

Angela Maas. In ‘Het Lokaal’ aan het Zusterplein 3 exposeert Angela die onlangs het ‘hyperrealistisch tekenen’ opnieuw oppakte nadat ze een verminderde handfunctie kreeg door een dwarslaesie. Ze had nooit gedacht dat dit haar nog zou lukken, maar geduld en oefening loonde. Portrettekeningen in grafiet van mensen en dieren zijn haar passie. Het liefst met veel expressie, emotie en beweging.

Susan van der Beek, Anke van Noppen en Cor de Jonge. Bij stichting Padma Zeeland verzorgt Susan van der Beek een lezing getiteld ‘Jong ouderverlies verjaart niet.’ Anke van Noppen speelt daarbij enkele stukken van haar CD ‘Van Liefde en Troost’ en er hangen indrukwekkende illustraties van Cor de Jonge. Zie ook www.kunstroutemiddelburg.nl.