Kunst & Cultuurroute Middelburg

Kunst & Cultuurroute Middelburg in teken Boekenstad, op zondag 1 mei

Scenes aan de voordeur.
Twee jaar moesten we genoegen nemen met een lege markt op de eerste zondag in mei, maar dit jaar is er op 1 mei DE grote BOEKENMARKT, zoals vanouds. En aansluitend ook weer de ‘bibliofiele route’ en staat de kunst en cultuurroute weer in het teken van ‘het boek’. Tien deelnemers bieden ons dit jaar ‘scenes aan de voordeur’, maar ook daarachter.

RVDKart, Zeeuws Museum, Stichting Padma, Middelburg Schilderkunst, Print op het witte Paard, de roofprint pers, Breekbaar Wit, Riet Wullems, Blauwe Hope en Hoed Gezien.

Horen, zien en…lezen, met aandacht voor het bijzondere boek, gemaakt in kleine oplage. Hoe het wordt gemaakt (b.v. bij Riet Wullems) en de uitnodiging om dat ook zelf te doen (bij Print op het witte Paard). Er zijn boekpresentaties op verschillende adressen en er wordt op alle adressen voorgelezen. Teksten uit die gepresenteerde boeken, maar ook die van o.a. Oscar Wilde, Peter Reynolds, René van der Klooster en Vladimir Majakovski. We kunnen horen over chinees en japans porselein bij ‘Breekbaar Wit’, en bij ‘Blauwe Hope’ worden we buiten begroet door dichtregels, wapperend in de wind.

Programma
Het programma begint om 11.00 u. op het Abdijplein, waar aansluitend bij de tentoonstelling ‘Vanuit de diepte’ van het Zeeuws Museum, fragmenten worden gelezen uit ‘De profundis’ van Oscar Wilde. Om 12.00 u. sluit de roofprint pers aan met ‘Moet u horen!’, een gedicht van Vladimir Majakovski, waarbij we ook de stem van de dichter zelf kunnen horen in een opname uit 1920.

Om 13.00 u. gaan alle deuren open en hangen de kunstroutevlaggen uit om de bezoekers te verwelkomen.

En: genoeg gehoord en gelezen? Er zijn nog 23 ateliers waar je ook met open armen ontvangen wordt zoals bij de nieuwe routedeelnemer Cultuurhuis Kuiperspoort waar Sylvia Radius haar werk presenteert of bij Het Lokaal aan het Zusterplein waar Niky Adryana haar abstracte schilderijen toont die gekenmerkt worden door een neutraal kleurgebruik waardoor haar werk rust en klampte uitstraalt.

Kijk voor uitgebreide informatie op de website van de kunstroute en op de websites van de deelnemers.