Kunst- en Cultuurroute Middelburg

Op zondag 7 november zijn meer dan vijfendertig ateliers, galeries en musea in de Middelburgse binnenstad geopend voor publiek. Stap gerust binnen tussen 13.00 en 17.00 uur en laat u verwonderen en inspireren. Bijvoorbeeld door de handbeschilderde borden en vazen van Toos van Holstein; de nieuwe tentoonstelling ‘Bezield’ bij GalerieGerritse; de tentoonstelling The Suspension of Disbelief’ in het CBK of de presentatie van nieuw werk bij Nanky de Vreeze. Verder staat deze eerste zondag van de maand in het teken van verdichte taal.

Dichters Aschwin van den Abeele, Jorien Brugmans, Anna de Bruyckere, Ingeborg Haalboom, Peter Knipmeijer, Marcel Koopman, Coenraedt van Meerenburgh, leden van de Werkgroep Poëzie met het thema-gedicht ‘lucht’ en de huidige stadsdichter Raymond van de Ven dragen voor uit eigen werk.Ook zal gastheer Henri Looymans, voormalig stadsdichter van Middelburg, enkele gedichten ten gehore brengen uit de postuum verschenen bundel van Joop Buma, de onlangs overleden ‘emeritus stadsdichter. Yesterday’s Papers verzorgd daarbij de muzikale omlijsting.

De poëziemiddag wordt gehouden in The Common House Elliott, Lange Noordstraat 48 van 14.00 tot 17.00 uur. Coronamaatregelen zijn van toepassing. Kijk voor de uitgebreide toelichting op het poëzieprogramma en de route op www.kunstroutemiddelburg.nl.