Kunst- en Cultuurroute Middelburg

In het kader van november – poëziemaand heeft stadsdichter Aschwin van den Abeele, in opdracht van Stichting Brugwachtershuisjes, voor hun project SPOT-ON! een bijzondere poëtische tekst geschreven die door een lichtkunstenaar is vormgegeven en in november en december geprojecteerd wordt vanaf het brugwachtershuisje bij de Schroebrug.

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Stichting Brugwachtershuisjes worden in 12 steden in Nederland lichtkunstwerken gerealiseerd in brugwachtershuisjes. De gemeente Middelburg is gevraagd om hieraan deel te nemen. De KCRM coördineert het project in Middelburg.

GalerieGerritse, Londensekaai 19 organiseert komende  zondag een unieke zintuiglijke beleving van het sieraad. Tijdens de expositie ‘Smaak” tonen vier vrouwelijke ontwerpers hun exclusieve hedendaagse sieraden, en staat er een tafel klaar waaraan u sieraden kunt passen onder het genot van een hapje dat door de koks van Restaurant Vert bereid is. De Bulgaarse YannaMer, exposeert in ‘Het Lokaal” aan het Zusterplein werken van acrylverf (paint-pouring) en schilderingen van natuur en landschappen. Spelen met kleur is wat haar creaties verenigt. Kleuren leiden voor haar tot zelfexpressie, uitstorting van gevoelens, heling en volledige ontspanning.

En natuurlijk kunt u deze dag bij de vaste routedeelnemers terecht. Loop eens door de Lange Noordstraat waar op vier verschillende adressen uiteenlopende vormen van kunst wordt aangeboden. Denk aan portretten op lindehouten panelen bij RvdK Art&Design; etsen, aquarellen en olieverfschilderijen bij Galerie28; Vlaamse en Hollandse meester bij Galerie ’De Vier Gemeten’ of interessant foto- en filmwerk bij Studio VC.

Alle informatie is te vinden op www.kunstroutemiddelburg.nl.