Kunst – en Cultuurroute Middelburg

Elke eerste zondag van de maand, met uitzondering van januari, openen de deelnemers van de Kunst & Cultuurrroute Middelburg speciaal voor u hun deuren. U kunt dan tussen 13.00 en 17.00 uur gewoon binnenlopen, rondkijken en kennismaken met de makers van al het moois dat u ziet. U kunt de deelnemers herkennen aan de vlag met het logo van de Kunst & Cultuurroute.

Op zondagmiddag 4 december presenteren musici van Ty Zeeuws Kamerorkest hun mooiste muziek aan het winkelend publiek op verrassende locaties verspreid over de binnenstad. 

In ‘Het Lokaal’ aan het Zusterplein 8 pakt de bekende Middelburger Peter Christ stevig uit met zijn expressieve en persoonlijke kunstwerken. Hij trekt zich daarbij niet veel aan van bestaande wetten en experimenteert met zijn materiaalkeuzes. Zo behoudt hij zijn eigenwijze en diverse visie. Of bezoek goudsmit Bert van Wijk, die precies 35 jaar geleden aan de Koorkerkstraat 10 zijn atelier vestigde. Hij ontwerpt er de mooiste sieraden, vaak met een humoristische twist en schenkt u er graag een persoonlijke anekdote bij.

Om 16 uur wordt u getrakteerd op het concert ‘Spetterende Bronnen’ van violiste Emma Breedveld en Omar Molo, gitaar en zang, bij SmithArt aan de Singelstraat 13.  En bij Cultuurhuis Kuiperspoort kunnen kinderen van 5 tot 95 jaar die middag terecht om met klei, wilgentakken en vilt een origineel cadeau of surprise te maken onder professionele begeleiding van hun kunstdocenten. U vindt bij de deelnemers van de route vast dat ene bijzondere Sinterklaas- of kerstcadeautje voor uw geliefden, familie, vrienden of collega’s. Gekocht of zelf gemaakt!

Tot slot wordt u om 6 uur bij het brugwachtershuisje op de Schroebrug getrakteerd op het bijzondere lichtkunstwerk in de reeks SPOT ON! van stichting Brugwachtershuisjes. De dichtregel wordt officieel onthuld door wethouder cultuur Eduard Smit en is opgeschreven door stadsdichter Aschwin van den Abeele. U bent daarbij van harte welkom. Kijk voor alle informatie op www. kunstroutemiddelburg.nl.

Uitgelicht december 2022:
Peter Christ vrij vormgever

Van 1987 tot 2015, vol overgave, eigenaar van Peter Christ Mode in Middelburg, waar hij zich duidelijk onderscheidde en voor vernieuwing zorgde. Zijn hele leven geïnteresseerd in passie, cultuur en muziek. In 2019 is hij begonnen zijn gedachten vorm te geven in schilderwerk. Eerst, na het overlijden van zijn vrouw, met zwaarmoedige schilderijen maar zijn werk groeit in de loop der jaren tot kleurrijke expressies.

Peter werkt impulsief en laat het moment van de dag samen met het doek meespelen in zijn creaties. Hij trekt zich niet veel aan van bestaande wetten en experimenteert in zijn materiaal keuzes. Zo behoudt hij zijn eigenwijze en diverse visie. Hierdoor kan hij niet in een bepaalde richting gestopt worden.

4 december 2022 nieuw werk : Ondernemerslokaal Middelburg tijdens de Kunstroute.

Kunst & Kids

Kunst kijken is leuk maar kunst maken is natuurlijk nog veel leuker!
Deze kunstroute nu eens niet met je vader, moeder, opa of oma aan de wandel langs alle galeries maar lekker doen! Zondag 4 december kun je bij Cultuurhuis Kuiperspoort zelf aan de slag met klei, wilgen en vilt. Handen in de klei, manden van wilgen en figuren van vilt.

Het Cultuurhuis Kuiperspoort organiseert deze middag samen met het Pennywafelhuis. Annett Fischer, docent keramiek in het Cultuurhuis, en Marlou Pluijmaekers en Anda van Riet, beiden sociaal-artistiek leider van het Pennywafelhuis, staan deze middag klaar om te helpen en te begeleiden.

Het is voor kinderen van 5 tot 95. Je hoeft je niet aan te melden en kunt gewoon binnen lopen tussen 13.00 en 17.00.