Kunst- en Cultuurroute Middelburg: Grafiek 22, ontmoetingen

Het landelijke grafiekthema is dit jaar ‘ontmoeten’. Drie maanden (van sept. t/m nov.) gonst het in Nederland van de grafiek: tentoonstellingen, workshops en presentaties, met een veelheid aan technieken.

De opening van het Zeeuwse programma wordt in Middelburg gevierd, tijdens de kunstroute op 4 september. Van 13.00-17.00 uur wordt op 18 adressen aandacht aan grafiek besteed. Er zijn speciale eendagstentoonstellingen en de grafici binnen de route laten eigen werk zien, van linosnede en ets tot mezzotint en digitaal grafisch ontwerp. Je kan zelf aan de slag in een workshop bij ‘Print op het witte Paard’ en er is informatie verkrijgbaar bij de roofprintpers over komende tentoonstellingen, workshops en cursussen. We hopen u er te ‘ontmoeten’.

Mede-organisator VirusGrafiek rijdt met de bakfiets door de stad om drukdemonstraties te geven: 13.00 uur Vismarkt, 14.00 uur Markt (voor boekhandel de Drvkkery), 15.00 uur CBK aan de Balans, 16.00 uur Abdijplein (bij het Zeeuws Museum). In Het Lokaal aan het Zusterplein is Wouter de Bruijn deze dag onze gastexposant. Sinds een aantal jaar snijdt hij uit voornamelijk lindenhout prachtig vormgegeven vogels en kleine landschapjes. Zondag kan je hem er ook zelf aan het werk zien.

Bij Het Cultuurhuis Kuiperspoort kan je terecht voor informatie over het complete cursusaanbod voor 2022/2023. Alle docenten zijn aanwezig en nodigen je graag uit om zelf met schilder- of tekenkunst, fotografie, keramiek of een van de vele andere kunstvormen aan de slag te gaan. Kijk voor uitgebreide informatie op www.kunstroutemiddelburg.nl.