Kunst- en Cultuurroute Middelburg juni 2022

Krijgt u komende zondag, na het beluisteren van alle hoge noten bij Middelburg VÓLKoren, hoge nood aan andere vormen van kunst, bezoek dan tussen 1 en 5 uur de Kunst- en Cultuurroute Middelburg. 

 

In verstilde zijstraatjes, vaak verstopt in monumentale panden kunt u in alle rust genieten van de mooiste schilderijen, interessant beeldhouwwerk, fijn porselein of keramiek, zilverwerk of (boek-)drukkunst. Zo vindt u bij GalerieGerritse, Londensekaai 19 in werk van Wendelmoet Langerak de stilte. De schaarste aan beeld en lijnen levert in haar zoektocht naar minder, heldere tekeningen op. Nanky de Vreeze verstaat ook de kunst van het op minimale wijze, van ‘vindsels’ unieke verstilde objecten te maken. In het Wissellokaal aan het Zusterplein exposeert deze maand Gerda Kramer met haar assemblages van gevonden hout en geroest ijzer. In haar serie ‘Balans’ komen haar creativiteit en techniek samen. Haar werk is gemaakt met zorg, oog voor detail en humor. 

Nieuwe deelnemer
Nieuwe deelnemer aan de route is KleurenTaal Interieur Atelier, Damplein 5. Voor kleur- en interieurspecialist Caroline Taal vormen natuurtinten van schelpen of planten vaak de basis voor fantastische composities die ze vakkundig weet te verwerken tot uniek behang of wanddecoraties. Wilt u even helemaal de drukte ontlopen wandel dan langs de veste naar Atelier Hoed Gezien, Nadorstweg 38 en bewonder haar collectie (cocktail-)hoeden, tassen en sierraden. Mooie sierraden vindt u ook bij Atelier Blauwe Hope, Seisweg 78, waar edelsteenkundige Anne de Kam verrassende sierraden rijgt waarvoor ze haar inspiratie vooral uit de natuur haalt.

Kijk voor uitgebreide informatie op www.kunstroutemiddelburg.nl.