Kunstmarkt Abdijplein Middelburg 2022

Op 7 augustus 2022 vindt op het Abdijplein in Middelburg de jaarlijkse kunstmarkt weer plaats. Het aanbod van kunstenaars is zeer gevarieerd en ook is er van 13.30 tot 16.00 live muziek. Hoe gezellig is dat! Van 12.00 tot 17.00 uur kunt u genieten van de mooie kunst en de gezelligheid op het Abdijplein. Er komen 60 kunstenaars uit binnen- en buitenland bijeen om hun werk te presenteren en te verkopen. Kwaliteit en diversiteit staan hoog in het vaandel op deze gezellige kunstmarkt.

Kunstmarkt op het Abdijplein
Kunstliefhebbers kunnen op zondag 7 augustus van 12 tot 5 uur naar hartenlust genieten op de Kunstmarkt op het Abdijplein in Middelburg. Bijna 60 kunstenaars vanuit Nederland en België tonen u graag hun werken in kraampjes die opgesteld zijn onder de bomen op het lommerrijke plein. Gemaakt van materialen als porselein, vilt, glas of papier-maché worden de meest fantastische kunstwerken getoond. Maar u vindt er ook schilderkunst, handgemaakte sierraden en een poëet die de kunst van het dichten verstaat. Het aanbod is dus zeer divers. De driemanformatie S@M acoustic zorgt daarbij voor de sfeervolle muzikale noot.

In ‘Het Lokaal’’ op het Zusterplein vindt u deze zondagmiddag tijdens de Kunst- en Cultuurroute Middelburg de debuutexpositie van Lotus Koster. Voor haar kleurrijke en expressieve schilderijen experimenteert ze met verschillende technieken en materialen zoals houtskool en acrylverf en -inkt en wisselt daarbij portretten af met onderwerpen uit de natuur.
Op het thema ‘Vrijwaring van Vrees’ van de kunstmanifestatie Facade 2022, die momenteel in Middelburg wordt gehouden, sluit Toos van Holstein, Korendijk 56 aan met haar speciale kunstuitgave met uitspraken van laureaten van de Four Freedoms Award en originele tekeningen.

Of bezoek Atelier Joke Apner, Beenhouwerssingel 17 die gelukkig deze zondag weer open is voor publiek. Stap gerust bij haar binnen en geniet van haar grafische schilderijen en aquarellen. Ook tekent, schrijft, print en bindt zij bijzondere boekjes, zigzagjes en kaarten.
Kijk voor uitgebreide informatie over alle routedeelnemers op www.kunstroutemiddelburg.nl.